Hlavní navigace

CME chystá zvýšit cenu reklamy

23. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Obě velké soukromé televize Nova i Prima v příštím roce předpokládají zvýšení cen reklamy, což v pátek uvedli jejich zástupci na konferenci FLEMIA Media.

CME

U Novy by mělo jít o zvýšení do 10 %, Prima očekává nárůst kolem 10 %. Obě televize ale zvýhodní klienty s dlouhodobými smlouvami.

Zpráva je pozitivní pro akcie CME, protože takové zvýšení by už nemělo vést ke ztrátě tržního podílu ve prospěch Primy jak se stalo na začátku letošního roku, a zároveň by mohlo výrazně vylepšit ziskovost české části CME.

Obchodování na zámořských trzích

Americké akciové indexy v pátek oslabily, když se nedařilo většině sektorů. Akcie Apple v den zahájení prodeje nového iPhonu nejprve rostly, nakonec ale odepsaly přes 1 %. Pokles cen zlata pak srazil akcie Newmont Mining o více než 5 %.

Noční obchodování na asijských trzích bylo smíšené. Padaly akcie těžařů zlata, trhy však podpořil nečekaně silný růst ukazatele z čínského průmyslu. Japonské burzy byly kvůli svátku zavřené.

NWR dříve oznámilo, že chce o prodeji OKK rozhodnout do konce roku, ale nebude svou koksárenskou divizi prodávat za každou cenu. Také pro NWR zřejmě budou výsledky za Q3 13 velmi špatné, protože firma prodává koksovatelné uhlí za nejnižší cenu od roku 2009. Prodejní ceny pro Q4 13 by měly být oznámeny v druhé polovině října a díky růstu spotových cen na trhu lze čekat jejich zvýšení. Komentáře šéfa JSW tedy nepřinesly žádnou vyloženě novou informaci, která by měla významně ovlivnit kurz akcií NWR. 

NWR

Šéf polské těžební společnosti JSW Jaroslaw Zagorowski řekl v pátek, že firma je stále v jednání o případné koupi koksovny OKK. Dále uvedl, že Q3 2013 je z pohledu ziskovosti jedním z nejhorších kvartálu v historii JSW, čtvrté čtvrtletí by ale mělo přinést zlepšení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).