Hlavní navigace

Čínské akcie směřují k měsíčním maximům

7. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Shutterstock
Asijské trhy táhnou vzhůru čínské pevninské akcie, které směřují k svému měsíčnímu maximu. Šanghajský index přidává 1 % a šenčenský dokonce 2 %.

Hlavní události

ČEZ oznámil akvizici devíti větrných parků ve Francii o celkové kapacitě 100 MW.

 Západoevropské akcie by dnes měly zahájit mírným poklesem.

Dnešní ekonomický kalendář je před super čtvrtkem relativně nezajímavý. Dnes ráno zveřejněné německé tovární objednávky zklamaly, když v meziměsíčním vyjádření propadly o 2,1 % m/m, zatímco trh počítal s poklesem pouze o 0,3 % m/m. V Británii zveřejní banka Halifax index cen domů a v USA odpoledne vyjde pravidelná týdenní zpráva o počtu žádostí o hypotéku.

Analytici Société Générale snížili doporučení španělské retailové bance Bankinter na Držet.

Obchodování na zámořských trzích

Americké akcie v úterý v nevýrazných objemech pokračovaly v mírných ztrátách, když investoři před hlavními politicko-ekonomickými událostmi tohoto týdne byli spíše opatrní. Vyškávají co přinese čtvrteční výpověď bývalého šéfa FBI Comeyho, britské volby a zasedání ECB. Index S&P 500 včera odepsal 0,3 %, když nejvíce oslabovaly sektory spotřebního zboží (-0,8 %), především díky 6% ztrátám obchodních domů Macy's a Kohl's. Nedařilo se ani finančním institucím, které odevzdaly 0,4 %. Energetické společnosti s 1,2% zisky zůstaly víceméně osamělé a nestačily na zvrácení akciových indexů do plusu.

Asijské trhy táhnou vzhůru čínské pevninské akcie, které směřují k svému měsíčnímu maximu. Šanghajský index přidává 1 % a šenčenský dokonce 2 %, podporován růstem titulů ze spotřebitelských sektorů, když výrazné zisky si připisují především producenti potravin a lihovin. Ostatní asijské trhy již tak výrazných zisků nedosahují. Hongkongské a japonské indexy přidávají do 0,2 % a australský S&P/ASX 200 0,1 %. Jedním z mála propadlíků pak je jihokorejský Kospi se ztrátou 0,3 %.

skoleni_15_4

ČEZ

Společnost oznámila akvizici devíti větrných parků ve Francii, které jsou v pokročilém stádiu výstavby. Celý projekt garantuje výkupní cenu elektřiny na 15 let a celkový instalovaný výkon by mohl během 5 let dosáhnout 100 MW.

Akvizice je v souladu se strategií firmy rozšiřovat portfolio obnovitelných zdrojů v západní a střední Evropě. Vzhledem k tomu, že zpráva byla zveřejněna včera již v dopoledních hodinách, neočekáváme, že by měla ovlivnit dnešní vývoj ceny akcií společnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).