Hlavní navigace

Názor k článku "Chudí" Evropané od markonius - Statistika chudoby je pěkná věc, ale hlavní věc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2007 10:23

    markonius (neregistrovaný)
    Statistika chudoby je pěkná věc, ale hlavní věc je realita a ta je často hodně jiná. Především hodně lidí pracuje načerno, někteří lidé žijí z úspor a dávek (např. v létě dělám a vydělávám sezónně 50k měsíčně a v zimě žiju z podpory 10k + 10k úspor, takže pracuji např. 6 měsíců v roce s průměrným příjmem 20k).

    Strašně sejde i na nákladech, například slušně vydělávající manažer v cizině má horší životní úroveň než sociálně slabá rodina, protože manažer platí tržní nájemné + půjčku na studium, zatímco sociálně slabá rodina má bydlení zdarma + dávky + černé příjmy. Konkrétně znám člověka s příjmem v přepočtu přes 100.000 Kč měsíčně jehož životní úroveň je horší než životní úroveň pošťáka v čr, což je dáno strašným množstvím faktorů.

    Konkrétně já rozdíl mezi tím kdy jsem byl chudej a bohatej (cca 10x tolik příjmů) moc nepociťuji, kdybych neměl relativně jednoduchou dobře placenou práci, raději si vyberu být chudý a nic nedělat, protože poměr mezi vynaloženou prací a životní úrovní v evropě jasně ukazuje na výhody nic nedělat!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).