Hlavní navigace

Názor k článku Chtěli byste žít v bezpeněžní společnosti? od benzin - To ze 1+8 se nerovna 2 jeste neznamena...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2011 8:54

    benzin (neregistrovaný)

    To ze 1+8 se nerovna 2 jeste neznamena ze nlze scitat. To ze nekolik cest k bespecne spolecnosti nefungovalo, neznamena ze jine cesty fungovat nemohou. Mimochodem v historii spolecnosti bylo i nekolik neuspechu spolecnosti postavene na nebespeci a vsechny az ted na tu posledni "demokraticko - kapitilisticky" uz ztroskotaly.

    P.S.: Musite si uvedomit ze evoluce neprobiha jenom na urovni geneticke, ale na urovni socialni a jedno upravuje druhe. Paklize se podivame na spolecensky hmyz je evidentni ze podminky pro rovnost, svornost, bratrstvi a socialni jistoty mohou vzniknout. Je nasnade ze clovek jako druh na to jeste neni pripraven. Proste desetitisiceleti vyvoje v soupereni jedincu, ci malych komunit nenahravali hluboke kooperaci. Lec doba se meni a dnes se na kolaborativni praci stavi daleko vice nez drive. Da se predpokladat ze pristi kolaborativci budou uspesnejsi nez dnesni individualiste a jejich postupy a geny se rozsiri v populaci.

    P.P.S.: To ze neumime najit dostatecnou motivaci v rovnosti je spise problem ideologie. Treba nabozenstvi je schopno motivovat lidi k hodne rozsahle praci bez odmeny a i k sebeobetovani.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).