Hlavní navigace

Názory k článku Chcete zbohatnout? Investujte do studia!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 7. 2004 20:29

    aswvbbvh (neregistrovaný)
    Mám VŠ, znám výborně počítač a 1 jazyk (pracuji jako překladatelka) a můj plat je 15.500,- Kč brutto. Podle této tabulky mám plat jako vyučenec bez maturity. Jó, statistika věda je, má přesné údaje... Můj známý je VŠ, ale protože je mu 55 let, nezná jazyky kromě ruštiny a ani počítač a v jeho věku už nesehnal práci, dělá strážného s 7.500,- brutto. Na toho ta tabulka ani nepamatuje...
  • 15. 7. 2004 10:36

    ja (neregistrovaný)
    Souhlas,kdyz jsem se ve svych 50 letech s VS,dvema jazyky a praxi ve vyrobe uchazel o misto u mezinarodniho koncernu,tak mi cca 25 lety mladik nechal zahrat etudu,jak bych propoustel podrizeneho z prace.No a pak mi sdelil, ze mam moc velke socialni citeni a tudiz ze jejich pozadavkum nevyhovuji.Totiz on mel narozdil ode mne rok na uni v USA.
    Coz mi pripomelo me zacatky ,kdy se zkusenosti cerpaly tez z jedineho zdroje -praxe v SSSR ci VUML.
  • 17. 7. 2004 18:35

    Marian Kechlibar (neregistrovaný)
    No, tak určitá podobnost tu je, ovšem to přebírání zkušeností může být taky oprávněné.

    a) pokud se chcete učit, jak zakroutit kapitalistům krkem, nejlepší školu máte v SSSR (jak věděl už Kléma)

    b) pokud se chcete učit managementu s minimálním sociálním nábojem, nejlepší školu máte v USA

    Atd.
  • 3. 11. 2004 15:37

    Kateřina Borovská (neregistrovaný)
    Mám VŠ a studuji další, přitom pracuji na poloviční úvazek. Myslím, že investice do vzdělání je opravdu důležitá a moc si vzdělání vážím. Uznávám, že statistika nejspíš hovoří o přímé úměře mezi vzděláním a budoucím platem, ne vždy je to však pravidlem. Tento fakt by mě však tolik nerozhořčil. Více mě překvapilo, že někdo v dnešní době stále tvrdšího kapitalismu může říci, že člověk s vyšším vzděláním a tudíž s prací ve vyšší pozici má dostatek času na rodinu a může si doslova zaplatit "zdraví". Myslím, že kdejaký dělník má času mnohem více i s jeho melouchy a přesčasy, které má na rozdíl od člověka ve vyšší funkci zaplacené. V manažerských funkcích se přesčasy berou jako běžná každodenní věc. A běda, jak si někdo dovolí říci, že nezůstane - tak ani dlouho nezůstane v dané funkci. A zdraví, tak o tom už ani nemluvím. Nevím, jestli se o rychlých svačinách, kdy v jedné ruce držíte housku a v druhé telefonní sluchátko a o neutuchajících stresech dá hovořit jako o zdravých. Vše má své pro a proti, vysokoškolák má jen tu výhodu, že do jisté míry může rozhodnout, zda nastoupí na pohodové místo za nicotný peníz nebo zvolí peníze a tím i tvrdou ruku kapitalismu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).