Hlavní navigace

Názor k článku Chcete z mobilu volat levněji? Poradíme vám, jak na to od Miloslav Ponkrác - „Často tady čtu rady typu používat místo mobilu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2012 16:13

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    „Často tady čtu rady typu používat místo mobilu skype, VOIP, vysílačky apod. Jenže to musí mít tuto technologii i druhá strana.“

    Proč se vyjadřujete k něčemu čemu nerozumíte? Skype umožňuje volat na jakýkoli telefon a mobil. VoIP umožňuje také volat na jakýkoli telefon a mobil. Atd.


    „Skype: mít kvůli tomu zapnutý počítač o příkonu 200 W, aby byl člověk doma stále na příjmu je totální nesmysl.“

    Já jsem si postavil loni počítač, výkonově silně nadprůměr, a nežere ani polovinu. Zřejmě máte špatný počítač.

    A kdybyste věděl, že plnohodnotný počítač typu HTPC může mít spotřebu pod 40 W, a slouží k tomu, aby nahradily třeba televizi v obýváku a mimo jiné třeba i další věci.

    A kromě toho, při pouhém skype mi to žere kolem 15 W. Protože mám doma síťový router, který má spotřebu asi 9 W. Potom existuje samostatný telefon, který nepotřebuje počítač – a jsou jak ve verzi pro skype, tak ve verzi pro VoIP. Tedy není třeba mít vůbec zapnutý počítač.

    Dokonce neznalý člověk uvidí telefon na Vašem stole – a ani nepozná, že nevolá z běžného telefonu, ačkoli v pozadí se vše odehraje přes skype či VoIP.


    „Kdysi jsem si tak s někým volal přes skype, to byla napřed domluva několika SMSkama, pak vlastní volání, druhá strana se ještě divila, že nemám webkameru...“

    Jinak řečeno, Vaše a druhé strany nešikovnost a neznalost, viz moje řádky výše.


    „Mám nainstalovaný skype i na PDA a to přes wifi připojené do domácí sítě. Jenže protistrany si stěžují na špatný zvuk a ozvěnu či co, když přes to volám. Když jsem volal na pevnou linku skypem z PDA, bylo mi řečeno ať do toho víc řvu... myslím, že mě slyšeli i sousedi přes zeď, ale volaný velmi slabě.“

    Když budete mít špatný mikrofon i v mobilu, dopadnete stejně. A stejně tak je to i s PDA.


    „VOIP: volám si takto s asi 7 přáteli. Ale je těžké přesvědčit lidi, aby si to také zařídili.“

    Tak jim prostě přes VoIP zavoláte na jejich mobil. A co? Stále to při dobrém výběru VoIP operátora budete mít levnější, než kdybyste volal přes mobilního operátora.


    Jinak s příspěvky na mesec končím. Přestává mě bavit vyplňovat CAPTCHA, mimochodem opravdu špatně čitelná. A myslím, že nejlepší reakce je nikoho se neprosit a prostě se na diskutování na mesci vykašlat.

    Tak jako jsem to doporučoval u jiných věcí. Zbytné věci nejsou třeba řešit, prostě s nimi skončit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).