Hlavní navigace

Názor k článku Chcete být léčeni zadarmo, nebo kvalitně? od anonym - Jak víte, že spotřebováváte 2-3%, nechal jste si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2007 10:45

    anonymní
    Jak víte, že spotřebováváte 2-3%, nechal jste si vystavit od ZP přehled plateb? Údaje na něm nejsou dostatečně vypovídající a už vůbec ne o skutečně vynaložených nákladech zdr. péče.
    Za druhé, velmi snadno, doslova ze dne na den, se ten poměr může obrátit. Tutově se jednou změní. Pak budou ostatní přispívat na Vás - měli by taky uvažovat, že přestanou "sponzorovat"? Takže regulační poplatky ano, poplatky za stravu a prádlo v nemocnici taky, na volně prodejné léky nevystavovat recept. Vaše peníze dělit na solidární katastrofickou péči, kterou budete dál dočasně "sponzorovat" jiné a oni pak Vás (protože sámi/sám si na to nenašetříte), a na Váš osobní účet, ze kterého budete platit jen péči pro Vás, resp. pokud nebudete hazardovat, kam se Vám budou připisovat "úroky". Normálnímu člověku zřejmě nemůže vadit jistá míra solidarity mezigenerační a mezi zdravými a nemocnými, ale "sponzorování" kuřáků, alkoholiků a jiných individuí zatěžující systém čerpáním zdr. péče vědomým sebepoškozováním.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).