Hlavní navigace

Názor k článku Chcete být léčeni zadarmo, nebo kvalitně? od anonym - Domnívám se, že osobní zkušenosti souseda jsou k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2007 12:54

    anonymní
    Domnívám se, že osobní zkušenosti souseda jsou k nezaplacení a převyšují vypovídající schopnosti "nějaké oficiální studie". Pokud se podíváte na různé "studie" - tak na Slovensku se ekonomika "vzmáhá" rekordním tempem. Bohužel, běžní občané to necítí - je jim naopak hůř. Že se bude mít horních 100 tisíc ještě lépe a nebude vědět, co roupama dělat , a naopak zbylých 9 milionů se bude mít ještě hůř - ne, to není dobré řešení pro nás. Je rozdíl mezi úrovní ekonomiky a životní úrovní. Je nám celkem jedno, jak na tom bude ekonomika, ale není nám jedno, jaká je životní úroveň.
    I když opatření na Slovensku bylo v platnosti krátce, projevilo se! Negativně! Neschopnost lidí to finančně utáhnout! A další zhoršení dostupnosti lékařské péče a na druhou stranu i lékaři měli méně zakázek a tím i peněz. Pokud by lidé s těmito opatřeními souhlasili, asi by nevolili někoho jiného a nebouřili by se proti takovýmto opatřením. Kdyby se měli jakžtakž dobře, remcali by, ale pochopili by důležitost opatření. My češi jsme blbí konzervativní a musíme se ve všem nechat spálit a trpět. 20, 40 let. Ono tomuto současnému režimu se vše dobré daří úspěšně rušit, ale již není schopen to obnovit nebo se k tomu nějak dobře vrátit - viz nedávné rušení škol, školek a jeslí. Opět "odborné" studie hovořily o demokratickém vývoji - jak se rodí méně dětí. A najednou nejsou v těchto zbylých zařízeních volná místa a musíte s děckem přejíždět půlku města, tzn. také o hoďku dřív vstávat. S. Havel navíc kritizoval komunistiy, jak jsou děti ve třídách přecpané. Když pak dětí bylo skutečně méně, učitelky se jim mohly daleko více věnovat a kvalita výuky byla lepší. Pak však opět došlo k překoncentraci dětí ve třídách a situace je stejná, jaká byla za komunistů. S tím, že se opět vše přepočítává na peníze, kterými se ovšem hodnota vzdělání vyjádřit nedá. Když přepočítávali komanči na peníze, bylo to špatné, když to dělá ODS, je to v nejlepším pořádku! Tak za takovou demokracii dík!

    K těm, co nezanjí Slovensko: běžní občané tam mají zhruba poloviční mzdy, ceny tam jsou někdy i jednou tak vyšší než u nás. Tak si spočítejte ten "ekonomický zázrak", případně se tam odstěhujet. Takové chytré hlavy tam potřebují.

    Pokud jdete do našich super a hypermarketů, většinou tam vládnou Slováci a Slovenky (a to nejen jako prodavačky - dnes spíš doplňovačky zboží) , ale i jako pokladní, uklízečky, v nemocnicích je to obdobné, a to i ve FN Motol. Nic proti tomu, Slovenky jako i většina jiných Slovanek jsou na rozdíl od škaredých německých Gertrud hezké, a když promluví poslovensky, aspoň si oživím to, co tu před 89. bylo normální. Ale proč k nám do čech jdou? Protože i za tu mizernou českou mzdu se tady mají o trochu lépe než tam u nich doma. Je to obdobné, jako když se jdou češi ztrapňovat na západ za nuzné mzdy ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).