Hlavní navigace

ČEZ získal obnovenou licenci na provoz prvního bloku dukovanské jaderné elektrárny

31. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČEZ
Společnost získala od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost povolení na provoz prvního bloku jaderné elektrárny v Dukovanech.

Západoevropské akcie by měly otevřít v mírném poklesu.

Dnes se ve Spojených státech kromě pravidelných čtvrtečních žádostí o podporu v nezaměstnanosti dočkáme i chicagského PMI. V Evropě bude pozornost upřena na spotřebitelské ceny za celou EMU a německé maloobchodní tržby a míru nezaměstnanosti.

Société Générale zvýšila doporučení na držet pro francouzskou společnost poskytující služby v těžebním průmyslu Bourbon.

Obchodování na zámořských trzích

Americké akcie včera navázaly na svojí předchozí seanci a dále rozšířily svoje zisky. Index S&P 500 si polepšil o další 0,4 %. Podobně se dařilo i technologickému indexu Nasdaq a průmyslovému Dow Jones. Indexy se tak již dostaly nebo jsou velmi blízko svým letošním maximům. Včerejší statistiky o tvorbě pracovních míst v soukromém sektoru dopadly nepatrně lépe, nicméně stěžejní budou až páteční data, kdy budeme mít k dispozici statistiky za celý trh práce.

Nákupní nálada se částečně přelila i na některé asijské trhy. Vůbec nejvyšší si z dnešního obchodování odnáší australská burza, která si polepšila o 1,5 %. Regionální index MSCI Asia Pacific by si za březen mohl připsat zisky ve výši okolo 8 %, což by znamenalo nejlepší výkonnost od loňského října.

dan_z_prijmu

ČEZ

Společnost získala od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost povolení na provoz prvního bloku jaderné elektrárny v Dukovanech. Licence byla udělena na dobu neurčitou, když platnost předchozí skončila ke konci minulého roku, která se však prodlužovala o tři měsíce.

Zprávu vnímáme neutrálně, prodloužení licence se očekávalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).