Hlavní navigace

Názor k článku Cestování do minulosti od anonym - Kde jsou ty doby, co se konzervy daly...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2009 10:13

    anonymní
    Kde jsou ty doby, co se konzervy daly jíst? Dnes obsahují sóju, kůže, flaxy, ale kousek masa v tom nenajdete. Když jsem si tuhle kupoval čínskou vepřovku a luncheon meat, měly stejný obal, co se prodával za socialismu. Tenkrát to byla ňamka, teď to ani kocour nepozřel.
    Co si pamatuji, tak za socíku byly pobyty vždy s jídlem, abychom nevypadali jak nějací chudáci. Při západních pobytech to asi bylo nutností, aby člověk nedostal víc deviz (na individuální stravování) než je zdrávo a necpal se pak někde salámem a za devizy ušetřené původně určené na jídlo si pak nekoupil něco jiného. Tak občan dostal méně deviz a musel se stravovat organizovaně, v ceně zájezdu.

    Je fakt, že i nyní spousta lidí cestuje individuálně, a žije opět o konzervách, salámech a řízcích, a jak pozoruji, dost se to rozmohlo i při cestování po tuzemsku. Čím to asi bude?
    Průměry jsou velice klamavé a zatímco jedna rodina se cpe na dovolené kaviárem a originál šampaňským, tak další 3 rodiny žijí o studené stravě z vlastních zásob. A v průměru jezdí všichni do restaurací.
    Zrovna tak někdo jede do ciziny 4x za rok, někdo vůbec. Já osobně od převratu na dlouhodobém výjezdu nebyl (kromě Slovenska, což už dnes je taky cizina), jezdíme jen za levnějšími nákupy kvalitnějšího zboží, bydlíme totiž na hranicích. Individuální přejezdy hranic se neevidují a nás místní neevidovali ani když se ještě pasy předkládaly.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).