Hlavní navigace

Názor k článku Cesta k finanční nezávislosti: Vyhýbejte se špatným dluhům od P2010 - "že někdy jiné řešení není" To byl prave zamer...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2013 12:11

    P2010 (neregistrovaný)

    "že někdy jiné řešení není"

    To byl prave zamer polistopadoveho vyvoje. Pro ty co tuto zemi ovladaji je daleko lepsi mit knuciciho psa uvazaneho u boudy ktera mu nepatri, protoze ten pokazde poslusne donese hozeny klacek. Nez toho co se muze toulat.

    Najemni bydleni, jakkoli je uz ted "svobodne" skomira na tom, ze znacnou cast pronajimanych bytu dostali v restituci lide, kteri se o ne nestarali. Jasne, regulovane najemne "nestacilo ani na zakladni udrzbu", tuhle legendu uz nechme byt. Cele to nestatne regulovane najemne se jim nakonec naramne hodilo, protoze zcela bezpracne slo jen kasirovat penize. Kdy se konecne zrusilo, ukazalo se ze kral je nahy a ty "nedostatecne" castky co platili "regulovani paraziti" kterych se konecne zbavili jsou najednou z rise snu.

    Reseni to nema, protoze ti co vlastni prazdne byty nemaji zadny zajem tento stav zmenit. Domy k pronajmu se prakticky nestavi, pronajmy v nove vystavbe jsou jen individualni nabidky spekulantu, kteri se ridi podobnymi clanky jako tento :-)

    Nakonec jeste "nepravicovy" clanek jak "spatne" to resi v Nemecku a Rakousku:
    http://www.ceskapozice.cz/zahranici/evropa/levne-bydleni-v-berline-zapomente

    cituji: "Experti proto podobně jako v jiných metropolích opakují stále stejné doporučení – stavět, stavět a zase stavět. Pokud možno malometrážní nájemní byty, které budou vlastnit a spravovat obce."

    U nas by neco takoveho bylo hned doprovazeno hykanim u komunistickych manyrech. Prodavat ovsem komunisticke panelakove byty za castky, ktere budou muset lide splacet do konce zivota, to je v poradku. Nejak se za tech 24 let moc nedokazalo ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).