Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Češi - jsme nejméně chudí v Evropě! od Ladislav Písařík - Jeden dolar denně je ekvivalentem jednoho piva, tedy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2005 7:24

    Ladislav Písařík (neregistrovaný)
    Jeden dolar denně je ekvivalentem jednoho piva, tedy nepříliš vysoká částka.
    Problém vidím jinde: Naučit tyto lidi pracovat. Tempo, kterým pracují, může sotva vyprodukovat více, než stačí sami spotřebovat.
    Pracoval jsem několik let v tropech a získal jsem tam tuto zkušenost.
    Je známo, že bylo-li třeba přestěhovat do jiného místa lidi, kteří byli závislí na potravinové pomoci UNESCO, pak tito lidé klidně ponechali potraviny, které již dostali na původním místě: proč se s nimi obtěžovat, když v místě cíle dostanou opět daší potraviny?

    Bakšišné v Egyptě: Každý natahuje ruku, aniž by hnul prstem. Některé CK drze vybírají od turistů bakšišné při příletu, nejsou to malé částky a zřejmě i způsob přivýdělku pri delegáty CK.
  • 22. 8. 2005 13:05

    Jarmila (neregistrovaný)
    Nejenom pracovat, ale i je vzdělat.
    Četla jsem zajímavý cestopis ostravského novináře do Jižní Afriky, kde našel a popisoval život českých emigrantů. Ti se velice dobře živí např. dolováním zlata a diamantů apod. Psal o tom, že bylo třeba změřit důlní chodbu. Domorodec dostal pásmo a změřil, nahlásil 30 plus. Co to je? No, pásmo má 30 metrů a ta chodba je delší, takže 30 plus něco, a je jedno, jestli půl metru nebo dalších 30. Co na tom, že když tam chcete natáhnout dráty, musíte je změřit a na míru odříznout, jinak máte vícenáklady. Jemu je to jedno, ty náklady jsou přece vaše, on je neplatí. Takže hoši by měli nejen natahovat pracky, ale nebýt líní a začít konečně něco dělat.
    Podobných příhod tam bylo víc. Výsledek jeden: bílí jsou rasisti a nepřejí černým to, co mají sami. Že černí nemají vzdělání a jsou tam líní se cokoli naučit se nebere, prostě jsou to rasisti a basta.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).