Hlavní navigace

Názor k článku Cena bytů a nemovitostí v době krize klesá, ale některé nemají moc šancí na kupce od anonym - Za komunistů patřila kuchyňská linka včetně sporáku do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2009 9:09

    anonymní
    Za komunistů patřila kuchyňská linka včetně sporáku do základní výbavy bytu, nikdo vám ji k bytu nedával jako pozornost. A ta pozornost se dává jen díky krizi, jinak by vám každý developer nakadil..

    Svoboda - hezké to slovo, ale musí se dodržovat po všech stránkách, ne jen co se zalíbí ODS. A na co tady ten stát vůbec máme, když se má každý starat o sebe? Je tu nějaký Clondyke? Ještě chybí při křivém úsměvu vytáhnou svůj proklatě nízko zavěšený kolt a pálit ...

    K příspěvku níže "Pavel 7. 4. 16:35": Počítejte s těmi vašimi 24200 Kčs jako ročním platem, za tolik jste si pořídil tehdejší byt. Nebudeme se bavit o kvalitě, provedení atp. Aby mne někdo nenapadl, že v dnešním bytu za 3 miliony máte sklokeramickou nebo indukční desku a komunista vám tam dal jen obyčejný sporák. Ty desky tehdy svět vůbec neznal, proto tam tehdy nemohly být. A pokud jdete dnes bydlet do bytu vybveného kuchyňskou linkou, zrovna tak i dnes tam máte obyčejný plotýnkový sporák - vše nad je nadstandard, jako tomu bylo před 20ti lety. To jen pro rejpaly. Pokud je dnes průměrný roční plat cca počítám 216 tisíc v čistém plus mínus, dá vám za onen roční příjem někdo nějaký byt? Za ty peníze nepořídíte dnes pomalu ani tu kuchyňskou linku.

    Tvrdit o 1,6 - 1,8 mega za panelákový byt nevhodný k bydlení jako dostupné bydlení mi nepřipadá příliš vhodné. A bude sranda, až se vám to "moje" za dalších 20 let rozpadne - zde bude nějaká rekonstrukce jako u rodinného domu problematická, o právních problémech s ostatními majiteli bytů okolo ani nemluvě.
    Díval jsem se na prodeje bytů v našem městě, shodou okolností taky bydlím v cca 8tisícovém městě. Za vámi uváděné peníze ani náhodou. Po slevách 3+1 za 1,25 mil, bez zateplení, umakartové jádro, lino na podlahách, po rekonstrukci za podstatně vyšší peníz 1.690.000 Kč. A co jsem koukal, tak 3+1 jsou od 60 do 70 m2. 90m2 odpovídá tzv. dvougeneračním bytům 4+1 a jsou ještě podstatně dražší. Podotýkám, že se stále jedná o paneláky 25-35 let staré. Všude ve zprávách v televizi, tisku se mluví o padajících cenách za paneláky, nicméně v praxi žádný závratný propad cen nepozoruji. U nově stavěných bytů, notně předražených, nějaké slevy bývají, ale i tak se to developerovi bohatě vyplatí, zvláště pokud stavěli zahraniční dělníci s VŠ diplomem v kapse. Asi žiju na blbým místě - jsme víc jak 100 km od Prahy, v okolí samá automontovna a bydlení zoufalý nedostatek - dle statistik jedna z nejnižších výstaveb nového bydlení v republice.
    Ostatně, kolik byla projektovaná doba životnosti takových paneláků? Neměly být už dávno zbourány, a nahrazeny něčím důstojnějším, modernějším, jak jsme byli svědky ve vyspělé cizině na západ od našich hranic?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).