Hlavní navigace

Názor k článku Bytů bude nadbytek, stačí jen počkat a šetřit od F - srovnani s autem neni vhodne, protoze cena standartniho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2009 15:10

    F (neregistrovaný)
    srovnani s autem neni vhodne, protoze cena standartniho auta s zivotnosti dejme tomu 15 let klesa a konci cenou velmi blizkou nule. Byt (dum) je ale jiny statek nez auto, takze jeho cena je 0 pouze v pripade ze dum je zrusen a pozemek na kterem stal je zamoren treba radioaktivitou.

    Ceny urcuje trh a pokud se na trhu 10 let stara skodovka prodava za 40% nakupni ceny a lide ji kupuji, pak se jedna o cenu spravnou. Kdyz se byt po 10 letech prodava za 200% porizovaci hodnoty a nekdo ho koupi tak se jedna take o cenu spravnou.

    Leasing je sice pronajem, ale smlouva je postavena tak, ze budouci majitel vi za kolik auto nakonec dostane (s doplatkem 3/4 milionu z Vaseho prikladu by nesouhlasil smlouvu neuzavrel a leasingovka by neprodala - takze se dohodli na doplatku 1Kc).

    Vas leasing se da trochu srovnat pouze s druzstevni vystavbou a tam to neprobihalo tak jak pisete, takze se neprivatizovalo, ale po doplaceni anuity si mohli clenove druzstva pozadat o prevedeni do osobniho vlastnictvi.

    Komuniste ukradli soukromy majetek, ktery nekdo vybudoval. Po revoluci se rozdal statni (obecni) majetek, ktery vybudoval stat (my vsichni) podle stanovenych pravidel, nebylo mozne uspokojit vsechny to je jasne, nejvhodnejsi varianta byla rozdat to uzivatelum. To je zasadni rozdil. Cena za privatizaci je v mnoha pripadech nevhodne zvolena a to je problem, ale nemuzete to srovnavat se znarodnenim, protoze kradez a dar (umozneni koupe) neni to same. Stat za svuj majetek dostal alespon nejakou cenu, ten majetek nebyl komunistu, ale statu, komunisti pouze byli u moci. Soukromnik, ktery byl znarodnen prisel o vsechno.

    Najemni vztah k nemovitosti ani za komunistu neznamenal, ze kdyz zaplatite v najmu statu porizovaci cenu nemovitosti (v mnoha pripadech i 0,- protoze se jednalo o znarodneny majetek, ne tedy ve vsech, nova vystavba take probihala) tak bude nemovitost Vase.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).