Hlavní navigace

Názor k článku Bydlet v paneláku není žádná ostuda! od anonym - Za socialismu taky existovaly rodinné domyJ jen si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2006 8:24

    anonymní
    Za socialismu taky existovaly rodinné domyJ jen si je většinou lidi museli stavět svépomocí, protože podniky musely budovat fabriky, silnice, a na soukromé lidi nezbývaly kapacity. Ale v té době bylo pohodlnější a levnější nájemní bydlení. kdo měl za socialismu barák, stálo ho to víc peněz i úsilí.
    Cihlové činžáky - je jedno, jestli je to cihla nebo beton. Obojí je v dnešní době předražené a nekvalitní, jak tady píší i ostatní přispěvatelé.
    Masovější - bohužel, tolik bytů, co se stavělo za socialismu, se dnes nestaví, i když potřeba bytů je větší než nabídka. Tomu pak nahrávají předražené ceny jakéhokoliv bydlení. Normální lidi = běžní lidé. Jako třeba běžný prací prostředek ... Myslel jsem tím lidi běžně pracující a pobírající běžný plat (nechci užít výrazu průměr, protože bohatý a chudý vytvoří taky průměr a je to zavádějící). A je smutné, že běžní lidé nemají na důstojné bydlení hodné 21. století a že musí obývat právě ty s. Havlem kritizované králíkárny, ovšem za 1,5 mega. A že společnost není schopna v dohledné době nahradit ony králíkárny něčím dostupnějším a kvalitnějším, o to se snad nebude nikdo přít ... A pokud by se vše zastaralé, čistě teoreticky, nahradilo výstavbou domků na zelené louce, asi by nám moc té půdy na ostatní účely nezbylo.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).