Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Budou fotbalová utkání bez fanoušků? od V - 275 Kč mi připadá směšně málo jako hodina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2009 9:38

    V (neregistrovaný)
    275 Kč mi připadá směšně málo jako hodina práce policisty. Vždyť i na škodovku stojí hodina práce v autorizovaném servisu daleko více. A jak velká mzda připadá policistovi na hodinu práce, k tomu sociální a zdravotní + to co ještě za něj zaplatí zaměstnavatel - domnívám se, že jde o sumu značně vyšší než oněch 275. Jen aby podobné praktiky neaplikovali třeba na řidiče při silničních kontrolách - pane řidiči, jel jste rychle, dáme vám pokutu 2 tisíce za rychlost a litr za to, že jsme tu čumákovali tak dlouho, než jsme konečně někoho vyhmátli. A třeba měšťáci u nás dají pokutu za nezaplacené výpalné, a s.r.o. si k tomu zvlášť naúčtuje nandání a sundání botičky.

    Osobně bych fotbal zakázal úplně. Je to přehlídka všeho možného, jen ne sportu. Úplatky, předem připravený scénař hry, zápas s předem daným výsledkem, agresivita jak hráčů, tak fanoušků, které vlastní sport vůbec nezajímá, ale jdou se porvat a poničit cizí majetek. Vyhřívané trávníky a fotbalové zápasy v lednu, lední hokej zase v srponu ...A to nejen v nejvyšší soutěži, tak i nějaké místní kolo 3. kategorie. A co tam teče zbytečných peněz (a za kolik různí tatíci s funkcemi či vlastní kopálisté dělají, z toho je mi blivno), které by se daly využít lépe a jinde. Za komunistů bývávaly různé černé fondy, nyní se všechna ta špína legalizovala.
    A udivuji se nad tím, jak rodičové tahají svá dítka na "zápasy". Není to ohrožování mravní výchovy mládeže, pokud takovýto § v této době ještě existuje? Viděl jsem to na spolužácích u syna už od mateřské školky - děti, co chodily na zápasy jako diváci nebo se i fotbalu učily v nějakém sportovním oddíle, jak byly agresívní, sprosté, neposlušné. A když dnes vidím dnešní omladinu jdoucí či jedoucí na místní fotbalový stadion - to je teda síla. Sprostá slova, bitky, chlast, cigarety a drogy, šikana těch, co nejdou s nimi. Za socialismu léta u místního stadionu měli zahrádkáři záhonky a nikomu nevadily. Po revoluci místní sportovci začali sklízet to, co nezaseli, a co nestačili sklidit, to zničili, rozdupali. Kdo tvrdí, jak se díky sportu mládež nedostává k negativům dnešní doby - drogám, kouření, alkoholismu, násilí - tak asi neví, jak to vypadá po skončení zápasů či tréninků. Nebo se může někde vyskytnout výjimka jedna:milionu. Ale ono je lepší raději nic nevidět, neslyšet a tvrdit, že to o těch drogách, alkoholu, násilí není pravda.

    Je to trochu mimo ekonomické či finanční téma, ale vyjádřit jsem se musel, i když mne nikdo nenutil - bylo to mé svobodné vyjádření, a možná mnoho fanatiků s tím souhlasit nebude.
  • 6. 3. 2009 13:56

    Patrik Chrz
    Tohle je ode zdi ke zdi. Něco se mi nelíbí, tak to zakážu (i ostatním). Mě teda fotbal nic neříká (a sport vůbec), ale proč bych mě tenhle požitek (pro mě spíš v uvozovkách) odpírat jiným?

    Fakt je, že s tím aby policie dělala zdarma soukromou ochranku taky nesouhlasím. Buď ať si její asistenci zaplatí a nebo budou hrát třeba i bez diváků (nebo s menším počtem), když je nedokážu zvládnout.
  • 7. 3. 2009 13:30

    Obyvatel (neregistrovaný)
    Tady prece nejde vubec o sport jako takovy, ten nikdo nezakazuje. Stejne tak jako kdyz budete mit restauraci ze ktere kazdy den v noci potahnou davy rozervanych ozralu a urad vam ji nakonec zavre, by to melo fungovat i u tohoto druhu zabavy. Pokud neni schopen poradatel te akce si zajistit (ovsem ne tak ze najme policii) poradek, urad tento zabavni podnik zrusi. Jak proste ...
  • 9. 3. 2009 9:09

    anonymní
    Samozřejmě, že když je někde bordel a nefunguje to opakovaně v mezích zákona, tak se to musí zakázat. Nevím, jak by se vám líbilo bydlet v okolí nějakého stadionu (nebo putyky, jak jiný pisatel uvádí jinde) a bát se vyjít se psem nebo dítětem ven na ulici, nebo se strachovat o svého plechového miláčka, že vám "fanoušci" nebo ožralové zdemolují auto nebo přímo vás. Když v restauraci budou šidit a vařit ze psů, taky vám ten podnik zruší. To samé může být s fotbalem. Děje se tak rovněž u některých politických stran - zkrátka se jim nepovolí shromáždění, protože místo shromáždění si na 99 let doprředu pronajal někdo jiný, i když ten tam samozřejmě nikdy nic neuskuteční. Ale právně je to v pořádku, strana má smůlu.
    Fotbalové zápasy je možno sledovat v TV, ať si rozvášnění fanoušci doma zdemolují svůj vlastní TV nebo celý byt... Tam by to asi nebylo ono, že?
    I když teď nějaký fanoušek vyfásl od soudu nějaký flastr, zkoumá se duševní zdraví fotbalových fanoušků? Myslím si, že ne, jinak by psychiatrické léčebny musely praskat ve švech. Nebo se šetří na nepravých místech, a lidi, co by měli být zavřeni v léčebnách, se volně pohybují na svobodě a maximálně docházejí na nějaké ambulatní léčby? Pak se nedivme, že čas od času někomu rupne v kouli ještě víc a místo trhání sedaček např. někoho zastřelí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).