Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Budeme tankovat za 40 Kč, nebo přesedláme na elektromobily? od amazon - Tam nahoře (ne až v nebi), si někdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2012 8:44

    amazon (neregistrovaný)

    Tam nahoře (ne až v nebi), si někdo myslí, že bude rýžovat co to dá. Akorát je strašně hloupý, protože historie ukazuje, že lidi si nenechají srát na hlavu do nekonečna. Mě osobně zajímá cena 42Kč/L. V tomto momentě přestávám jezdit, utrácet, a platit daně. Stát si rozhodně na své nepřijde. Já se bez něj obejdu. Ale reakce lidí budou pravděpodobně malinko ostřejší, až se zvedne odpor.

  • 7. 4. 2012 17:10

    Pavel (neregistrovaný)

    Přestat platit daně? Možná jako OSVČ, ale ti je stejně většinou neplatí. Jako zaměstnanec na to zapomeň. Elektromobily nejsou řešení. Je to příliš drahé a příliš těžkopádné. Palivové články? Nějaký rok v tom dělám a nevím o ničem, co by nahradilo benzín. První etapou by mělo být přirozeně snižování spotřeby. Existují motory, které umí jezdit ve městě za litr a nebo i méně. Ovšem fyzika je neúprosná. Musely by to být opravu malé stroječky. Druhou etapou by měl být výzkum. Lithium ve spojení s fosforem už není tak mizerný zdroj, jako samotné lithium. Ale řešení to není. Řešením bych já sám viděl nejspíše superkapacitory. Solární články ani jiné malé systémy nemají šanci. A kdo si myslí, že bude jezdit na levnou elektřinu, zapoměňte. Prostě bude zdražena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).