Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bude vám chybět AXA Bank? od Tonda - Zajímavý článek - Páťo, je vidět, že skutečně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2013 1:05

    Tonda (neregistrovaný)

    Zajímavý článek - Páťo, je vidět, že skutečně myslíš na cestovatele a jejich potřeby.

    Jakožto dlouhodobý cestovatel a klient AXA bank, který se teď také pooohlíží po jiné bance ještě doplním k minitestu: Samotný "nejlepší kurz" by neměl být jediným a rozhodující kritériem, kterou banku zvolit (jak vlastně vyplývá i z článku). Minitest je totiž dělán na USD a pokud se chystáte do méně navštěvovaných lokalit, u řady bank Vás čeká tzv. dvojí převod - z dané měny na EUr či USD, potě teprve na CZK (prodíví např. Equa bank, mBank a mnoho dalších).

    A abychom něpěli na AXA Bank pouze chválu, je třebna říci, že to, ce avizováno, je bezezbytku dodržováno, to se avizováno není (jako např. zákaznický přístup, kvalita internetbankingu, pružnost připisování plateb apod.) je skutečně zoufalé a nekonkurences­chopné. V současné době řeším s AXA stížnost, kdy mi po mém souhlasu s přechodem na UniCredit Bank AXA, bez předchozího upozornění a na základě zavádějících informací, okamžitě "zmrazila účet", čimž jsem se ocitl na jihu Patagonie zcela bez prostředků a možnosti dostat se k mým penězům. Ani po třítýdennním urputném boji, kdy jsem provolal majlant a psal i jejich ombudsmanovi a generálnímu řediteli, jsem se nedobral řešení.

    Jen ještě možná dopllním (vém, že to bylo ve článku zmíněno, ale vhledem k tomu, že se setkávám s mnoha cestovateli, kteří se nechají "napálit" reklamou, zaději to ještě zdůrazňuji) - nedejte na výběry v zahraničí zdarma - v hlediska "skutečnné ceny" je to zanedbatelné - rozhodující je kurz, za který vybíráte. Stovka za výběr se zdá možná hodně, ale když Vás zláká třeba mBank, zjistíte, že po jejich ultranevýhodném kurzu, jste po výběru (byť zdarma) prodělali kalhoty!

  • 13. 6. 2013 7:37

    údiv (neregistrovaný)

    Kromě té karty byla AXA skutečně zoufalá, v tom se asi všichni shodnou. Na výběry v EUR nad 2500 Kč není, kupodivu, debetní karta z mBank úplně marná (na rozdíl od jiných měn). Kurz je obvykle o +- 1 % horší než ČS (z velkých bank ten lepší kurz), takže horší m-kurz je relativně kompenzován nulovým poplatkem za výběr, kdy většina bank má poplatek právě 1 % (někdy plus nějaká konstantní částka). A na platby kreditkami bych zopakoval dobrou nabídku těm, co aspoň někdy nakupují v Tescu, Club kartu Tesco. Nad 36 tis útraty ročně je zdarma, vrací 2 % z nákupů v Tescu a 1 % odkudkoli (formou poukázek na nákup v Tescu). Její kurz (Homecredit) patří téměř mezi absolutně nejnižší a s bonusem 1 % se dostává velmi často těsně pod Axu nebo těsně nad ni, prostě na úrovni Axy.

  • 13. 6. 2013 7:39

    údiv (neregistrovaný)

    Zapomněl jsem u Club karty uvést pro mne důležitý detail: na rozdíl od jiných kreditek, např. Citi Life, lze zablokovat internetové a MO/TO platby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).