Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Británie a hlasování o dohodě brexitu: čekají nás masové přesuny nebo imigrační procesy? od Žádný skutečný Brexit nebude... - už jenom z jednoho prostého důvodu. A tím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2018 10:50

    Žádný skutečný Brexit nebude... (neregistrovaný)

    už jenom z jednoho prostého důvodu. A tím je problematika Irské republiky a Severního Irska. Od samého začátku bylo jasné, že tento problém je absolutně neřešitelný !!! Jediná cesta by byla a to ta, že by Velká Británie musela vyvázat ze svého svazku Severní Irsko a to by se sloučilo s Irskem. To by pak ovšem Velká Británie už nebyla " velká " ale malá a fakticky by přestala existovat. On by potom následoval logicky další krok a to odtržení Skotska. Prostě proto, že když mohou oni, tak proč né my. Takže tu ony dva roky sledujeme nekonečný komediální seriál v podání ČT a jejich dojmy, pojmy a průjmy kdy se různí mediální "experti" předhání v různých "analýzách" typu Co by bylo kdyby ...... Navíc průliv mezi Severním Irskem a Skotskem je absolutní vojensko strategická oblast a byla od pradávna a byl to zřejmě onen hlavní důvod proč před mnoha staletími došlo k roztržení Irska a anektování její části Anglií. A to by, tedy ztrátou kotroly nad tímto průlivem, velení NATO v Brusele nevydejchalo.

  • 12. 12. 2018 13:03

    mendrit (neregistrovaný)

    Severní Irsko je už nyní odtržené od Velké Británie a při brexitu by se odtržení jen zvýraznilo. Není třeba zavádět kontrolu na hranicích, když k pasové kontrole dochází při přepravě mezi ostrovy.
    Namátková kontrola mezi Irskem a Severním Irskem fungovala a stále funguje a je vzhledem k nákladům i efektivnější.
    Zboží se pašovalo dříve a bude i později, ale samotná hranice to neřeší a jen komplikuje život běžným obyvatelům.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).