Hlavní navigace

Názor k článku Boj o stravenky od takyjenomclovek - Vážená paní, jste jako ti důchodci, kterým se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2008 21:44

    takyjenomclovek (neregistrovaný)
    Vážená paní, jste jako ti důchodci, kterým se pořád daří tak strašně špatně (zase dostali přidáno jen 700 korun místo tisíce), natolik do sebe zahleděná, že prostě nechcete vidět věci objektivně:
    1. Pokud si platíte nemocenské pojištění, máte nárok na nemocenskou za stejných podmínek jako zaměstnanec. Zaměstnanec, i kdyby byl zdravý jak řípa, si na rozdíl od Vás nemůže zvolit, že nemocenské pojištění platit nebude.
    2. Daně jsou sranda proti zdravotnímu a sociálnímu pojištění a nikdo kromě OSVČ nepožívá takového luxusu, že může platit zdravotní a sociální pojištění jen 35% svých příjmů.
    3. Nechci nasazovat psí hlavu právě Vám, ale nepochybuji, že většina OSVČ se přepravuje do práce firemním vozem. Myslíte, že si některý zaměstnanec může o náklady na dopravu do zaměstnání snížit svůj daňový základ?
    4. A pokud jde o stravenky, nepochybuji, že jako OSVČ si ty nezdaněné peníze bohatě vyberete na cestovních náhradách.

    Aby nedošlo k mýlce, k důchodu mám určitě blíž než k problému mladých rodin, které si musí ze svého příjmu pořídit bydlení, vybavit domácnost a uživit a vychovat děti. A byl jsem jak zaměstnancem, tak OSVČ a majitelem firmy se zaměstnanci.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).