Hlavní navigace

Názor k článku Boj o stravenky od Jarmila - Takže aby nedošlo k mýlce: To s OSVČ...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2008 17:09

    Jarmila (neregistrovaný)
    Takže aby nedošlo k mýlce:
    To s OSVČ nebylo myšleno tak, že OSVČ nemůže mít stravenky, ale tak, že ne každý má odvahu být drobným podnikatelem se všemi klady a zápory. OSVČ bez zaměstnanců je přes všechny volební kydy zprava i zleva znevýhodňován i jinak, takže je namnoze rád, že přežívá a ve zdraví se dokope do důchodu. Pokud onemocní, maká stejně jako barevnej, protože nemocenská se mu nevyplácí nebo je silně osekaná, totéž je s mateřskou a jinak. Prostě řada lidí nepodniká proto, že jako zaměstnanci jsou na tom lépe.

    A druhé vysvětlení: je mi jasný rozdíl mezi závodním stravováním a stravenkou. Nahlédnuto z hlediska zaměstnance je to asi tak, že zaměstnanci je vcelku jedno, kdo mu na dlábenec přispěje, prostě má dotované stravování, a je mu jedno jakou formou. Jestli jen přejde tovární dvůr nebo musí do restaurace nebo jestli jim dlábenec přivezou z hospody ve várnicích a v jídelně jim ho v rámci svých pracovních povinností dá na talíř uklízečka, která poté umeje nádobí, vymeje várnice a pokračuje v úklidu.
    Doufám, že chápete jemný rozdíl v tom, že jedni - jsa zaměstnanci jako stejně jako druzí - prostě mají dotovaný dlábenec a jiní ne.
    No a vovovovtom to je.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).