Hlavní navigace

Názor k článku Běžný účet úplně bez poplatků? Existuje! od Patrik Chrz - ad 1) a) pokud se podstatná část toho zahraničního...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 6. 2006 7:41

    Patrik Chrz
    ad 1)
    a) pokud se podstatná část toho zahraničního platebního styku odehrává v (měnové) EU, může se vyplatit zařídit si účet tam, např. v Německu (ING-DiBa, Comdirect, ...). Hlavně pro menší platby (např. E-bay). Jednou za čas "nalít" peníze a pak platit (jde to i zdarma - vedení i převody, v případě většího obratu i platební karty).
    b) v případě větších plateb se zase vyplatí nebankovní subjekty (např. Divíšek, Citco, Rüesch). Krom toho, že mají nižší poplatky (my jsme je ve firmě usmlouvali na 250 Kč / transakci bez ohledu na výši), hlavně mají nižší kurzy. Při našich převodech to dělá obrovský balík.
    ad 2) ČSOB má celkem fér ceny za karty i za používání bankomatů. 200 Kč za nejlevnější kartu je velice slušné, např. E-Banka si (k programu Základ-zdarma i Plus-zdarma účtuje 280 Kč (sice má zdarma vydání a obnovu, ale účtuje si vedení :-) ). A i to vedení účtu vlastně není zdarma, protože se musí platit 200 Kč/rok za Osobní certifikát. A i banky, které mají karty v ceně účtu se na průměrných 16,67 Kč / měsíc nedostanou.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).