Hlavní navigace

Názor k článku Bezdomovcem snadno a rychle! od storky.cz - Souhlas s papouchem. S tím druhým příjmem se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2007 15:13

    storky.cz (neregistrovaný)
    Souhlas s papouchem. S tím druhým příjmem se rozlučte min. řádově na několik let. Jsou i takové partnerky, co se do práce nevrátí vůbec. Takže potom na to budete 30 let sám, s tím taky počítáte?

    Plus náklady na dítě, musíte se mu věnovat a nebude tolik času na vydělávání peněz... a ty starosti... hmmm...

    Založení rodiny je drahá sranda - jasně, pářet se musíme, ale ekonomicky člověk začne krvácet... už není ten mladej a dravej... najednou si uvědomuje, že na něm někdo visí... už to není ta svoboda a rozlet mládí... všude závazky, povinnosti, prostě ode zdi ke zdi... eh, jak se poslouchá, tak osobně asi na ženění a rodinu vůbec ideální adept nejsem :-)

    20% růst platu ročně? To nemáme ani v Praze, pokud tedy nemluvíme o vysoce rizikových povoláních, kde můžete zkrachovat z hodiny na hodinu a stojí nervy. To musí být dost progresivní firma. V Praze je standard 10%... nemáte trochu velký oči?

    Jo a že si do měsíce najdete práci? Ještě líp placenou? V Liberci - kolik je tam tak průměrný plat? I v Praze to bude trvat řádově měsíce, pokud nemáte 10 let praxe, 3 jazyky, 2 tituly a MBA k tomu. Jinak nic proti Liberci, Ještěd miluju :-)

    Si vezměte hypotetický příklad. Musíte odejít z práce (firma končí). Máte nějakou rezervu, ale zjistíte, že prostě míst s 30k hrubýho nástupu v LBC moc není. Takže co? Praha! Budete denně dojíždět 100km tam a 100zpět? Máme tu náklady na auto řádově tisíce měsíčně (min. tak 6k spíš více za benzín). Nebo se přestěhujete do Prahy? Hm, jenže v LBC je hypo a manželka s čerstvě narozeným dítětem z tý stěhovací akce taky nebude nadšená... nevím nevím...

    Sorry za to sejčkování, je to myšlený dobře, vážně :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).