Hlavní navigace

Názor k článku Bezdomovcem snadno a rychle! od storky.cz - Dynamik od "Český"? Pane, máte zkušenost s institucí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2007 14:36

    storky.cz (neregistrovaný)
    Dynamik od "Český"? Pane, máte zkušenost s institucí zvanou "pojišťovna" - kromě úsměvů při uzavírání smlouvy a placení pojistného?

    Hodiny a hodiny by se dalo povídat o kličkách pojišťoven, které vám naslibují hory a doly, ale jakmile dojde na plnění, najednou zjistíte, že vše je poněkud komplikovanější... klasickým odstrašujícím případem jsou právě pojištění, související s finančními službami.

    Vy si neplatíte jistotu, ale pocit jistoty a to je rozdíl. Protože pojištění je záměrně nastavený tak, aby bylo obrovsky obtížné splnit všechny podmínky, psané mikropísmem AAA Arial (pozn. ano, je to podle autobazaru :-). Pojišťovny jako Av... a spol. jsou instituce, kterým se zasvěcený může jen smát. A budu konkrétní - ve svojí praxi jsem spolupracoval s jednou významnou společností, zabývající se splátkovým prodejem (nebudu jmenovat). Měl jsem tudíž možnost přesně, nezkresleně reklamou vidět, jak pojištění reálně funguje na stovkách případů.

    Je šílený údaj, že z cca 50i lidí, co nárokovali plnění za objektivně oprávněných podmínek, dostali peníze 3 - jeden umřel (tudíž už mu bylo vše jedno) a dva se dostali do invalidního důchodu s tím, že byli rádi, že vůbec žijí. Tak těžký bylo to plnění dostat. To samý ztráta zaměstnání apod. Tam bylo to číslo snad ještě nižší, tak extrémně striktní byly ty podmínky.

    Nepřeceňujte význam pojištění, pokud smím radit. Anebo počkejte na první pojistnou událost a pak si můžeme popovídat. Pojišťovny jsou stejná parta lumpů, jako banky. O tom není sporu. Přesvědčíte se sám... teda samozřejmě vám to nepřeju.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).