Hlavní navigace

Názor k článku Bez realitky či naopak? od anonym - Přesně. Dokonce se mému spolupracovníkovi stalo, že kupoval...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2009 10:47

    anonymní
    Přesně. Dokonce se mému spolupracovníkovi stalo, že kupoval byt přes nějakou realitku a ta mu dala smlouvu z nějakého mustru. Když se ohradil, že ta smlouva naprosto neodpovídá jeho podmínkám, tak mu realitka řekla, ať si zaplatí právníka a ten ať mu udělá smlouvu na míru. Opravdu mám pocit, že velká spousta realitek bere obrovské peníze za nic.

    Nebo jsem pronajímal byt. Realitka mi přivedla zájemce, který se rozplýval, že takový byt už dlouho hledal a nemohl sehnat a že je rád, že ho konečně našel. Bylo mi to celkem divné, protože za byt jsem chtěl běžný tržní nájem (10 tisíc s poplatky) a zase tak výjimečný nebyl. Záhy se ukázalo, že mu realitka nakecala, že mu to nechám za 7 tisíc. Tak jsem řekl, že ani náhodou, načež se do mě pustila ta ženská z realitky (byla přítomna prohlídce), že to za 10 stejně nepronajmu, že mám být rád, že sehnali aspoň někoho. Seřval jsem jí, že jsem jí podmínky pronájmu jasně říkal a že akorát ztrácí čas můj i toho zoufalce, co si to přišel prohlédnout. Tak začala couvat, že jsme si asi nerozuměli a podobné kecy. Chlapovi jsem se za tu krávu omluvil a myslel jsem, že je to vyřízené. Nebylo. Manželka mi říkala, že ona nějakého zájemce má. Když se vrátila z prohlídky, šel jsem do mdlob. Ta samá realitka, ta samá baba a přivedla tam ukrajince. Jasně bylo řečeno, že cizince ne a ona tam přivede ukrajince, že prý je slušný a má to pro rodinu a zase podobných keců, které jsou o ničem. Navíc z chlapa vylezlo, že ta "rodina" jsou 2 kamarádi zedníci.
    Pravda je, že toto je nejhorší zkušenost s realitkou, ale ani ostatní nebyly o nic lepší. Lámaly do uzavření exkluzivní smlouvy, která pro mě znamená spoustu problémů, pro ně žádné riziko. Když nepronajmou, nic nemají a nic neztratí. Na mou otázku, kdybych si mezi tím někoho sehnal já, tak ho prý přivedu do té jejich realitky, ona poskytne "právní servis" a já i zájemce jim zaplatíme provizi za to, že jsem si nájemníka sehnal sám. Skvělý byznys. Jiná realitka chtěla milion údajů o bytu, plánek, fotky apod. Všechno jsem sepsal, údaje dohledal (a to byly i věci jako třeba plocha chodby apod.) a poslal. Nikdy se ani neobtěžovali tyto informace k mé nabídce, kterou vystavovali na webu, doplnit. Opravdu děs a hrůza. Jiná realitka se holedbala, že exkluzivita u nich znamená záruky pro mně. Zajímal jsem se, jaké záruky. A světe, div se. Pokud by nájemník odešel dřív než za rok, tak mi zdarma seženou jiného. Když mě zajímalo, do kdy tu náhradu seženou, tak prý to se liší. Takže ta "záruka" ve skutečnosti znamenala, že když nájemník odejde, oni zkusí sehnat jiného. Nejsou ochotni si dát to smlouvy žádné termíny, limity, nic. Takže třeba čtvrt roku můžu čekat, zda někoho neseženou. 3 měsíce platím poplatky za byt z vlastního a 3 měsíce mi utíká nájem. Pak řeknou, že nikoho nesehnali a vrátí mi "jako kompenzaci" provizi, kterou si vzali za tu "exkluzivitu". Děkuji, nechci. Prostě marnost nad marnost.

    Aniž bych chtěl, aby to vypadalo jako reklama, tak jsem byt nabídl na bezrealitky.cz. Během týdne jsem měl domluvené čtyři schůzky, z nichž tři zájemci by byt okamžitě brali za mnou daných podmínek. S jedním jsme se dohodli a funguje to už přes rok.

    Asi tak ke zkušenostem s realitkami v českém prostředí i bezrealitky.cz
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).