Hlavní navigace

Názor k článku Bez poplatků to nepůjde, ale cesty od nich existují od Patrik Chrz - Náš problém je v tom, že řveme, co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2008 15:36

    Patrik Chrz
    Náš problém je v tom, že řveme, co byli komunisti za pacholky, ale současným stranám jde taky jen o moc a o prachy.
    To, že jde straně o moc je naprosto v pořádku, to je princip politiky. Chce-li prosadit svůj program, musí k tomu získat dostatečnou moc. Za nikým nikdo nepřijde s "byl bys tak laskav, on to nechce nikdo dělat, nedělal bys nám toho předsedu", na tohle dojel při volbě prezidenta Zeman, který si myslel, že v druhém kole přijde jako zachránce, "který to teda bude dělat, když nikdo lepší není" a výsledkem bylo, že ho nevolili ani všichni lidé z vlastní strany.
    Politik prostě musí o moc usilovat, jinak to nejde a tvrdit cokoliv jiného (že mu vlastně o moc nejde) je jenom přetvářka.
    Ano, lidem co do politiky jdou jde samozřejmě i o vlastní prospěch, protože jinak by si vydělávali jiným způsobem (pokud nejsou naprosto neschopní) a právní řád se musí starat o to, aby za to, co je za hranicí zákona byli potrestání, i když v současné době to tak většinou není - VŠECHNY strany, co byly po roce 89 ve vládě měly nějaký škraloup, bohužel toho většina skončila nějak do ztracena.
    A že za komunistů tohle nebylo? Ale bylo, stačí se podívat na majetky různých funkcionářů, v Sovětském svazu se při různých čistkách přišlo na to, že někteří vysocí funkcionáři nashromáždili i několik tun zlata, bohatství které jim mohli závidět i ti největší boháči na Západě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).