Hlavní navigace

Názor k článku Bez poplatků to nepůjde, ale cesty od nich existují od Jarmila - Komunismus měl své mouchy, ale nezapomeňte, že to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2008 14:42

    Jarmila (neregistrovaný)
    Komunismus měl své mouchy, ale nezapomeňte, že to vždycky bylo o lidech. Znala jsem řadu komunistů, co byli správní lidé na správném místě a se sviňárnami, co jste je nahoře popsal, neměli nic společného. Znám další řadu lidí, co byli ve straně ne kvůli přesvědčení, ale kvůli kariéře. No ano, za komunistů jste mohl taky dělat kariéru, jen jste prostě musel do té strany vstoupit. Řada lidí pak po r. 1989 průkazy KSČ zahodila a dneska si to členství ani nenapíšou do životopisu, aby se náhodou neumazali. Vezměte si politiky z ODS a škrtněte ty, co v rodné straně nebyli, kolik jich zůstane? Hlavně že dneska řvou, co byli koministi za xindl.
    Náš problém je v tom, že řveme, co byli komunisti za pacholky, ale současným stranám jde taky jen o moc a o prachy. A že se náhodou nevraždilo je fakt jen náhoda, ono se vraždilo, ale hlavně v bitvě o majetky. Orlická přehrada by mohla vyprávět. A když už jsme u té demokracie: víte, já fandím Obamovi. je to (možná) chytrý chlap, ale především je to černoch. A jsem hodně zvědavá, jestli to Amíci zkousnou. Já bych si osobně tipla, že na něj spáchají atentát a svedou to na jiné, ale to je jen můj privátní tip. Amíci taky mají demokracie plnou hubu, ale ještě k ní nedošli. Pro ně je taky demokracie jen tehdy, když je v čele běloch.

    Kvalitu neudává cena, ale výrobce.
    Dneska je jedno, kolik to stojí, ale i kdo to vyrobil. Nákup, zvláště potravin, je hlavně o tom, koupit co nejmenší šunt. Já aspoň se snažím kupovat základní potraviny (mouka, maso) a pokud možno se vyhnout polotovarům a hotovým věcem. E-čka fakt nejsou moje hobby.

    Když už pomlouváte komunismus: pokud máme demokracii, tak pochopme, že lidí ve volbách volí podle toho, jestli se dneska mají opravdu líp než za těch médii velice pomlouvaných komunistů. Co dělá vláda pro to, aby se líp měli? Jaká tomu stanovuje právní rámce? Hodně lidí je schopných se sami o sebe postarat, ale k tomu musí mít stanoven právní rámec a mantinely, kde se mají pohybovat, a taky musí být vymahatelnost práva. Ne na papíře, ten snese všechno, ale v reálu. To jsou ale věci, které nějak nevidím. Pokud je nevidí víc než 50% obyvatelstva tohoto státu, volí zákonitě levici, protože doufá, že tyto mantinely stanoví. Pokud máme demokracii, jako že nemáme, tak musíme jen sečíst názor lidu, vyjádřený volebním lístkem. Toť vše.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).