Hlavní navigace

Názor k článku Bez poplatků to nepůjde, ale cesty od nich existují od anonym - Sládek ale dovedl vypíchnout nešvary, které se tu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2008 10:00

    anonymní
    Sládek ale dovedl vypíchnout nešvary, které se tu děly a dějí. Označit za blázna a zavřít na psychiatrii nepohodlné kritiky už prý dělal minulý režim (osobně neví, neznám nokoho z okolí, kdo by takovou péči od minulého režimu dostal - na druhou stranu mezi normálni lidmi nepobíhalo tolik cvoků ,kteří mluví sami se sebou nebo na vás vytáhnou v metru kudlu), a věřím, že se tak děje i dnes jen s tím rozšířením, že v rámci "svobodného názoru" přirovnávali komunismus k fašismu a fašismus je třeba zakázat, a s ním by se měl svézt i komunismus.
    Měl jsem dědu a babičku, a rodiče, co zažili válku a Hitlera, a zákonitě i komunismus, ale nikdy by je nenapadlo k těmto dvou věcem dávat rovnítko. Samozřejmě, oba režimy páchaly křivdy, jeden více, druhý méně, ale i tento dnešní "demokratický" či kapitalistický režim páchá nové, a větší křivdy. Ale zase jen na některých, a jiní na těchto některých profitují.

    Já osobně bych třeba radši uvítal jednu pojišťovnu, u které budu platit povinné ručení na auto 144,- než si vybírat z "konkurence" 10 ti pojišťoven, z nichž u jedné stojí pojistka 2.800 a u druhé bez dvou stovek 3 tisíce.

    Šunka byla šunkou - 100 % masa. Dnes šunka za 100 Kč/kg je označena např. v Makru 60 nebo - 80 - co myslíte, že to značí? Podíl masa. Zbytek není koření, ale éčka, vyvíječe či nahrazovače masa, fosfáty ... U ostatních obchodů, až na výjimky, se s "chemickým složením" uzenin neseznámíte a tak baštíte z bohatého výběru a máte i na výběr, zda z toho bude rakovina střev, žaludku, slinivky ....

    Zavřené hranice nebyly taky k zahození - nešířili se teroristi, závažné nemoci, a kde chtěl cestovat a měl na to, mohl i za socialismu. A že byli i tenkrát neschopní, kteří raději seděli doma na zadku a jen nadávali ...? Je mi celkem jedno, zda se válím v Soči nebo na Malorce. V Soči jsem si mohl dát zmrzlinu třeba 5x denně a k jídlu si objednat pivo, na Malorce na to finančně nemám. Tuzemská rekreace - týden tehda za tři stovky včetně dopra vy, kolik vás vyjde dnes, v tom samém hotelu, ale zprivatizovaném?

    Jestli jsem se o provedené platbě dověděl místo do 2 dnů do týdne - svět se taky nezbořil. A jestli něco neprošlo, tak mi hned elektriku neodstřihli.

    Netvrdím, že všechno bylo v minulosti v pořádku, ale ani dnes není všechno OK. Ti, co pamatují minulý režim v praxi, ví, jak to ve skutečnosti bylo, ale třeba lidi, co za minulého režimu ještě nebylli na světě a znají jej jen ze štvavých, silně upravených pramenů orientovaných jen k jedné, pravé straně, by měli držet ústa a krok a počkat, až i oni něco za svůj život vybudují a zažijí.
    Přepisovat dějiny kvůli změně režimu nemíním.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).