Hlavní navigace

Názor k článku Banky potřebují více peněz. Zdražují úvěry a nepustí klienty od Jarmila - Já jsem pochopila, jak to kolega myslí. Nové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2012 8:47

    Jarmila (neregistrovaný)

    Já jsem pochopila, jak to kolega myslí. Nové podmínky jsem zatím nestudovala. Pokud ale stav.spořka znemožní předčasné splacení překlenovacího úvěru a bude trvat na přesném dodržení harmonogramu, bude překlenovák cestou do finančního pekla. Mně stačily podmínky u MP, a to jsem ho měla jen asi 4 měsíce. U Lišky jsme měla překlenovák za > 4% p.a., MP mi bez milosti nasadila 7%, a to jen proto, že jsem neměla dost vysoké hodnotící číslo (ale na spořícím účtu už byly 3/4 cílové částky). Naštěstí to byla vcelku nízká částka, tak jsem do roka po nedobré zkušenosti radši splatila i řádný úvěr.

    Škoda, že se nedrží osvědčených postupů, Liška měla velice slušné podmínky pro meziúvěry (na stejné procento jako řádný úvěr. Hodně velký rozdíl proti MP!!), dávali ho prakticky jako 100% hypotéku, umožňovali rychlejší splacení, oproti hypotéce zanedbatelné náklady za vedení účtu. Ty peníze z klienta dostali taky, jen to nebylo tak do očí bijící. I proto měli výrazný náskok na trhu. Pokud ještě tyhle výhody "upraví", půjde celé stavební spoření do kopru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).