Hlavní navigace

Názor k článku Banky, které možná neznáte od fany - Nemáte pravdu. Ne všude ve světě jsou jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2007 5:24

    fany (neregistrovaný)
    Nemáte pravdu. Ne všude ve světě jsou jen malé záložny a ne všude se znají navzájem. Je to stejné, jako když někdo založí družstvo pro výstavbu bytovky a nebo bytové družstvo, které má tisíc členů. Obojí se řídí příslušnými zákony. Vždy záleží na tom, zda jsou zákony dobré a na lidech. Pokud někdo zakládá záložnu s tím, že ji pak vytuneluje, tak to stejně nikdo dopředu nemohl ovlivnit a odhadnout. Stejné je to u jiných družstev. A co se týče kampeliček v dobách našeho dřevěného kapitalismu, tak jich zbankrotovala většina a bylo jedno, zda jsou velké, menší, či malé. I když těch malých asi přežilo více. No a právě Fio přežila, i když byla a je velká. Vy si myslíte, že když se lidé znají navzájem, že se nikdy nenajde černá ovce? Tehdy padaly i banky a pojišťovny.

    Fio má licenci od ČNB k provádění bankovních služeb a tudíž se na ni vztahuje zákon o bankách a i státní záruka za vklady. Pro mne, jako běžného uživatele, je Fio bankou, kde v případě krachu, v který nevěřím, ručím do výše dvojnásobku členského podílu. Ten podíl je 1,- Kč a tudíž ručím do výše 2,- Kč.

    A proč pro bankovní služby využívám Fio? Protože většinu bankovních transakcí mám zdarma. U mě je to ročně významná úspora oproti ČS a KB, kde jsem měl dříve účty.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).