Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bankovnictví pro bohaté: co nabízí, kolik musíte mít a stáli byste o to? od anonym - Měl jsem v ČSOB půl mil, asi pět...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2021 14:13

    bez přezdívky

    Měl jsem v ČSOB půl mil, asi pět let v nějakém fondu, po 5 letech jsem byl prakticky s nulovým ziskem. Co na to že nový leták na ten samý fond ukazoval 3-5% procentní v oněch posledních 5 letech - no poradce mi nepřímo odpověděl, že to je marže správce fondu. Na otázku co dál mi doporučil vybrat to a jít jinam (což oceňuji). Tak jsem šel do České spořitelny, že mám přes 2 mil, a potřebuju je na cca 2 roky nějak uložit a aspoň zajistit proti inflaci (za 2 roky jsem stavěl barák), prvně si mne přehazovali jak horký brambor, pak mi nabídli směšný úrok s garancí 95 % vložené částky. Nevím jestli působím tak nuzně (nebo mladě), ale už 2x se mi stalo, že jsem přišel k prodejci aut a měl jsme zájem o Superba respektive Insignii a prodejce se mi ani neobtěžoval poslat nabídku, přestože to slíbil a já jsem ho urgoval (u aut nižší střední třídy, se mi to nikdy nestalo). U té Insignie to mrzelo o to víc, že už jsem bral rok před tím 2 Oply (z toho jednoho u nich) a když jsem tam byl po 3 měsících na garančce tak moje vizitka (zezadu jsem propiskou napsal co přesně chci nacenit) mu ležela na stole, tam kam jsem mu ji položil, když jsem se s ním loučil.
    Jediným bonus z privátního bankovnictví (mám u RB - samozřejmě ne to s miliony na jejich účtě - tak blbý už nejsem a ani je nemám) jsem vypozoroval tak leda nabídnuté kafe, které však nepiju :(, letištní salónek nevyužívám, páč nikdy nelétám sám a asi neřeknu kolegovi nebo manželce, tak tady počkej, já si jdu dát drink (který taky nepiju). Naposledy mne nahnaly na přepážku (je v jiném městě (30 minut cesty autem) kvůli obnově blbého dotazníku (myslel jsem, že je to kvůli převodu fondu z rušeného ING), který prý nutně potřebují a musí se udělat osobně. Manželce s běžným účtem stačilo, že řekla že nikam nejede, že má doma děti ať to udělají jak chtějí ale dálkově. A hle. Šlo to.
    U ČSOB mne pak doběhli ještě jednou, když jsem si tam šel pro 2 ks (po jednom každému dítěti) protiinflačních dluhopisů - maj na to od státu monopol, tak jsem musel. Milá paní mi to rozmluvila, jak je to neekonomické, že udělám líp, když to dám do fondu. No po třech letech jsem mohl mít nějakých 7 % zhodnocení a mám asi 0,5 %.

  • 30. 9. 2021 21:49

    Patrik Chrz

    Bohužel tady hraje roli to, že zaměstnanci na přepážkách jsou různou formou tlačeni do prodeje určitých produktů, takže ať už vědomě nebo z nevědomosti doporučují produkty, které pro klienta nejsou vhodné a výhodné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).