Hlavní navigace

Názor k článku Bankovní bezpečnost: Rizika SMS od SMS - Tzv. nevýhody a nebezpečí SMS zpráv uvedené v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2006 6:34

    SMS (neregistrovaný)
    Tzv. nevýhody a nebezpečí SMS zpráv uvedené v článku jsou malicherné a autorovi dalo jistě velkou práci, aby vůbec nějaké na tomto jednoduchém systému našel.
    ceny SMS - jsou běžně zahrnuty v ceně za operaci pomocí internetbankingu
    není mobil - kolik procent či spíš promile lidí v ČR nemá (nechce mít) mobil a zároveň používá (chce používat) internetbanking?? Krom toho jdou SMS poslat i na pevnou linku.
    není signál - v praxi naleznete ve světě daleko víc civilizovaných míst, kde není připojení k internetu, než těch, kde není signál žádného z mobilních operátorů (o ČR vůbec nemluvím). Krom toho pro platby ve světě existuje vynález "embosovaná platební karta". Ale autor asi naráží na možnost používat satelitní připojení k internetu v africkém pralese apod. a mizernou hustotu pokrytí místní mobilní sítě - to každý z nás jistě využije denně: s expedicí dojdu na severní pól a vzpomenu si, že jsem nezaplatil složenku za plyn, rozhodnu se použít internetbanking :-)
    zdržení SMS - při internetbankingu jsem se v praxi setkal se "zdržením" 2 minuty. V aplikaci bývá časový limit pro vepsání kódu, takže když mi např. do 10 min nepřijde SMS, z hlediska bezpečnosti se nic neděje - operace se neprovedla a kód je po těch 10 minutách neplatný.
    Článek je jen reklamou na placené formy zabezpečení internetbankingu a snaží se přesvědčit uživatele internetbankingu, aby si koupili něco, co vlastně nepotřebují.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).