Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Babyboom poptávku po životním pojištění nezvedl od Patrik Chrz - Takhle hrozný článek jsem fakt dlouho nečetl, to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2008 9:15

    Patrik Chrz
    Takhle hrozný článek jsem fakt dlouho nečetl, to jak ty děti chudinky zůstanou nezajištěné, člověk by si pomalu myslel, že skončí na ulici. Kecy!
    Samozřejmě, že dítě nezůstane bez zajištění, buď se o něj postarají příbuzní (pokud nějaké má nebo ho budou chtít) nebo stát. A to, jestli na něj bude pojišťovna měsíčně něco platit (pokud je vůbec sjednáno, někdy je v případě úmrtí rodiče jen zproštění od placení) v tom nehraje žádnou roli (v tom, jestli ho příbuzní budou chtít k sobě, nebo ne).
    Samozřejmě, že pro start do života je příjemné, pokud v době dosažení 18 let dostane třeba dvě stě tisíc, ale vzhledem k tomu, že byt stojí tak od 1,5 milionu, je to stejně plivnutí do moře.
    Pojištění přímo na dítě má několik nevýhod:
    1) protože není splněna podmínka stejný pojistník a pojištěný, není možné ho uplatňovat jako dańový náklad
    2) v momentě dosažení 18 let věku dítěte jsou peníze jeho a to si může samo rozhodnout, jak s nimi naloží, rodiče nemají možnost ho nějakým způsobem usměrnit (např. mu přidat na byt, atd), dát mu peníze "za odměnu"; když se rozhodne, že si za ně koupí třeba motorku (místo toho bytu), neudělají s tím vůbec nic
    3) ten z rodičů, který je na smlouvě uveden jako pojistník může pojistku (před dosažením 18 let věku dítěte) předčasně zrušit a peníze vybrat. Když jsem pracoval v pojišťovně, setkával jsem se s tím poměrně často - když se rodiče rozváděli

    O něco "lepší" je úrazové pojištění, ale kdo má úrazovou pojistku na opravdu relevantní částky? Takové, které by zajistily v případě těžkého postižení nějakou opravdu podstatnou podporu / alternativní, experimentální léčbu? Většinou je to jen pár set tisíc, to jsou částky, které naprosto nic neřeší, to stačí tak na jeden elektrický invalidní vozík (životnost cca 10 let).
    Stačí se podívat na poslední mediálně známé případy, kolik rodiče vysoudili za postižení dítěte.
  • 22. 4. 2008 9:49

    Ivča (neregistrovaný)
    Taky mám dojem, že je to komerční článek pro účely zastrašit a zvýšit pojistné, které mi přijde zbytečné. To už bych radši dala přednost stavebnímu spoření.
    Mimoto "osamělé matky" v dnešní době v naprostých případech nejsou osamělé, většinou jsou to páry na psí knížku, kteří pobírají více výhod od státu jenom díky tomu, že jsou nesezdaní (delší mateřská, přednost ve školkách apod.). Od letoška to díkybohu částečně omezili aspoň tou mateřskou.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).