Hlavní navigace

Názor k článku B.I.G. Expert - akcie: Agresivní investoři už nakupují od Rejpal - Do akcií investujte jen tu část peněz, jejichž...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2008 10:31

    Rejpal (neregistrovaný)
    Do akcií investujte jen tu část peněz, jejichž případná ztráta sice silně zabolí, ale Vás nezruinuje. Proto je dobré mít část prostředků na spořicím účtu a nebo termínovaném vkladu. Já osobně jsem peníze, které dlouhodobě mám jako rezervu jsem převedl na eura a dnes jsou ve spořitelně za cca 4% na 3 měsíčním opakovaném vkladu. Ta část, která se má zhodnocovat a přinášet výnosy se otáčí na akcích a i když celkově trh klesá a vzniká tedy vysoká ztráta, tím že se to točí na každé úrovni, tak to přináší po každé malý konkrétní zisk. A až se ceny akcií vrátí na původní hodnoty, případně i výše, z velké fiktívní ztráty se po čase zase stane zisk. Domnívám se, že když začnete nakupovat tihned třeba O2 pokaždé když bude v červených a prodávat když bude v zelených a stanovíte si, že rozdíl bude třeba dvojnásobek poplatků obchodníkovi (já 50% zisku za to že do toho dávám peníze a čas a obchodník 50% že mi to zprostředkuje), tak si myslím že dnes nemůžete prodělat. Na tom se naučíte a později, pokud máte talent, vydělávat i víc. Ono není každý jako Buffet nebo Sorosz.
    A proč eura? Nevěřím koruně ani našim národohospodářům. Domnívám se, že krize, která nás díky zbytnému zboží , které vyrábíme,asi už brzy postihne srazí korunu až k 35 za euro.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).