Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Americké know-how: nízké daně a podpora podnikání od Monte Cristo - Nějak se mi nezdá, že v článku bylo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2008 10:42

    Monte Cristo (neregistrovaný)
    Nějak se mi nezdá, že v článku bylo napsáno, že v US neexistuje DPH. Před časem jsem žil v USA a rozhodně na většinu zboží se při placení přidávala daň. Jestli se nepletu, tak daň není (nebyla) na potraviny. V US je tradice, že se ceny označují bez daně, takže u pokladny pak platíte více. Pamatuji si, že co bylo označeno cenovkou 0,99 $ stálo ve skutečnosti tuším 1,06$. Řekl bych, že ten rozdíl je normální DPH. Ale patrně neplyne do federálního rozpočtu, protože ta daň je v každém státu jiná. Jinak bylo také tuším možné si poslat nějaké zboží z jiného státu a pak jste neplatili tuto daň. Ale to má smysl jen u dražších výrobků, kde není velký náklad za dopravu (např. elektronika).
  • 4. 1. 2008 7:59

    glider (neregistrovaný)
    Tato daň ale není DPH nýbrž prodejní daň, nebo-li sales tax, což je rozdíl a ta se liší město od stát od státu, město od města, county od county. Mimochodem autor plete hrušky s jabkama, protože daň z příjmu se platí jen pro federal a state a ne pro město, county atd. ty se hojí právě ze sales tax. Každopádně státní daň z příjmu je v některých státech 0 % a ne 2%. Někde je i sazba sales tax 0%, tuším že Alaska, New Mexico atd.
  • 4. 1. 2008 14:04

    Monte Cristo (neregistrovaný)
    Jojo, máte pravdu, bylo to označováno jako sales tax. Jen mě tak napadá, je nějaký věcný rozdíl mezi jejich sales tax a VAT? Když si firma něco koupí, může dostat sales tax zpátky nebo ne?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).