Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Alimenty musí platit i podnikatel vykazující ztrátu od Tomas - Jak je to s vyměřením alimentů v případě,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2009 7:08

    Tomas (neregistrovaný)
    Jak je to s vyměřením alimentů v případě, kdy rodiči po odečtení nákladů na dojíždění do zaměstnání, nájem, elektřinu, vodu, jídlo, ... zůstane na účtu skoro stejně peněz, než před minulou výplatou, občas i méně. Může soud i přes to nařídit tisícové alimenty? Pro někoho takového by to bylo rozhodnutí likvidační.
  • 16. 9. 2009 7:28

    anonymní
    Se obávám, že to je soudu srdečně jedno, bude vycházet ze životního minima. Ostatně se vychází z příjmu za minulé období, soudci jsou zřejmě přesvědčeni, že každý bere 80 klacků jako oni, takže si na placení alimentů mohl dostatečně našpórovat.
  • 16. 9. 2009 14:43

    Jarmila (neregistrovaný)
    Což je soudu naprosto srdečně jedno. Soud mu klidně alimenty zvýší a ještě na něj pošle exekutora. S jedním takových chudákem jsem před časem chodila k soudu, protože po odečtení všech nákladů opravdu neměl z čeho žít a živila ho jeho 80-letá matka ze starobního důchodu. Soudu bylo úplně jedno, že děti přes 4 roky ani neviděl, potkat je na ulici, tak už je ani nepozná. Hlavně když na ně platil. Věc se pak částečně vyřešila tím, že jedno ze dvou dětí po 1. semestru ukončilo studium na VŠ. Tenhle hoch ze zoufalství pak přepsal vlastní domek na bráchu, protože díky nesmyslnému rozhodnutí soudu by o něj mohl klidně přijít. I tak nějak třeba vznikají bezdomovci.
    Jo, a rozhodnutí soudu nemají co dělat se zdravým selským rozumem a pojetím práva, někdy mi připadá, že jde výhradně o úplatky nebo o právo silnějšího. Vítejme v Banánistánu.
  • 16. 9. 2009 16:34

    anonymní
    To je teda fakt logika... Jako že by mu ten barák měl generovat nějaké peníze, nejlépe systémem "Oslíku otřes se"? Že má někdo barák (třeba zděděný) ještě neznamená, že může platit 20 kKč na děti nebo každé ráno dlabat kaviár se šampaňským.
  • 16. 9. 2009 16:37

    Jarmil (neregistrovaný)
    Může ten barák prodat a jít někam do garsonky. Ostatně do té postele lezl dobrovolně, tak ať se snaží svoje dítě(děti) uživit a je to pro příště ponaučení, že bez ochrany ani rána.
  • 16. 9. 2009 16:59

    anonymní
    Jasně, pokud má barák třeba někde ve Vejprtech, tak tam je to velmi dobře prodejné a dostane za to majlant... Máte uvažování stejně logické jako většina těch primitivních slepic, které se snaží bývalé manžele jenom oškubat a na ty děti přitom myslí nejmíň.
  • 21. 10. 2011 0:15

    Milli (neregistrovaný)

    Je to příšerný co se děje a nejradši bych se pánů zastala, hlavně v případě, když bývalé manželce jde jen o pomstu a né o dítě. Hlavně bývalého manžela pořádně oškubat.
    Hrůza !!
    Je mi z toho zle.
    Pak se kolikrát pánům nedivím... Nejvíc to odnesou ti poctiví a hodní když nalítnou nějaké s.... !!
    Hrozná nespravedlnost a šílená beznaděj....

  • 16. 9. 2009 21:47

    Jarmila (neregistrovaný)
    Mno, je to domek z 60.let 20.stol., zděděný po rodičích (jeho matka, co ho živila, už je taky po smrti), v 90. letech po částečné rekonstrukci, nezatížený hypotékou ani jiným úvěrem. Když ho jeho rodiče stavěli, byl ještě dítě, ale jako dítě tam s bráchou dělali tátovi zedníkovi helfry a přidavače. Takže domek byl postaven doslova a do písmene vlastníma rukama.
    Ale ještě jinak: proč by prodával vlastní střechu nad hlavou, když má nenažranou manželku? Je to pracovitý a slušný kluk (teda kluk, 50+), pro slušnou ženskou výborná partie, jen je méně průbojný. Exmanželka se ho snažila oškubat co to šlo a mně ho prostě jen bylo lidsky líto, protože ho znám dlouhá léta. Tak jsem se mu snažila pomoci se bránit, toť vše. Ono totiž v jeho případě stačilo, aby se s výživným zpozdil o dva dny (ani ne třeba vlastní vinou, ale vinou banky, které převod trval dlouho) a už mu na dveře klepal exekutor. Takže zaplatil výživné a dalších nějakých 7.500,- Kč nádavkem za exekuci. Jen na těch exekucích a právnících exmanželky už za cca 7 let po rozvodu zaplatil asi 300.000,-. To už není ani snaha domoci se výživného, to je likvidace slušného člověka blbostí soudce, advokátkou zastoupující nenažranou manželku a chamtivým exekutorem. Tohle čtvero dohromady je smrtící koktajl, to mi teda věřte. Horší je snad jen srážka s blbcem. A věřte, že jsem mu pomáhala s chutí,protože ani já podobné nenažrance nemusím.
  • 17. 9. 2009 2:48

    jezevec (neregistrovaný)
    hmmmm, chudinka, zpozdil se o dva dny a stálo ho to 7500, celkem za 7 let 300 tisíc???
    a nebylo by třeba jednodušší (a PODSTATNĚ levnější), platit vždy o měsíc napřed, a tlačit před sebou foršus? než platit v poslední den a spoléhat na zázrak? co????

    nezastávám se hamižné exmanželky, ale lidi co "nemají" na jednu splátku napřed, ale mají na 300 tisíc pro exekutora, nemaj mé pochopení
  • 17. 9. 2009 12:54

    Jarmila (neregistrovaný)
    Měl trvalý příkaz v bance. Ve spořce. Takže jednou šly peníze přesně, další měsíc se zpozdily. U Spořky reklamací neuspěl a rozhodující byla doba připsání na účet exmanželky. S tím si ale Spořka nedělala vrásky. Krom toho platil podle toho, jak dostával výplatu na účet, ta se taky někdy zpozdila. Takže částka za exekuci byla vždycky, když se zpozdil. Proto se zaseknul a řekl, že ex je pěkná pí** a že místo aby to dal dětem, dává to právníkům a exekutorovi. No, a když ex dětem zakázala, aby se s ním vídaly, zarazil platby úplně. Ono i otec by občas mohl děti vidět, ne na ně jen platit, nicht wahr? Ono mezi náma - ex mohla být ráda, že platil a že platba vždycky došla v příslušném měsíci. V tomto státě je mnoho neplatících rodičů a nic se neděje. Jenže madam se prostě rozhodla, že nakrmí právníky. Proč ne, ona to přece neplatila, to platil "ten ex-blbec". Já bych ty sumy taky radši viděla u dětí, ale to je věc názoru.
  • 21. 10. 2011 0:44

    Milli (neregistrovaný)

    Je to hrozný, ale dá se vůbec něco dělat, když ex-manželka opravdu jen využívá ex-manžela a děti k tomu vede, že tatínek je jen na peníze ??
    Vždyť je to šílená nespravedlnost.
    A znám v okolí spoustu žen, které schválně otěhotní (třeba vysazením pilulek), aby to tomu příteli nebo manželovi zavařily, vždyť je to hnus !!
    Je vůbec nějaká možnost a naděje, aby se dotyčný mohl ubránit takovéhle svi.. ??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).