Hlavní navigace

Akciové trhy vyčkávají na zítřejší jednání o možném zmrazení současné produkce ropy

29. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Shutterstock
Nejaktuálnější sledovanou událostí na trzích je zítřejší jednání členů i nečlenů OPEC. Poslední zprávy nenasvědčují, že by se představitelé jednotlivých zemí byli schopni dohodnout na nějakém společném postupu, za což je investoři „odměňují“ výprodeji akcií ropných společností.

Evropské akcie dnes příliš velkých změn nedoznaly. Index Stoxx 600 za nízké obchodní aktivity kolísá kolem včerejšího zavíracího kurzu. Nejaktuálnější sledovanou událostí na finančních trzích je zítřejší jednání členů i nečlenů OPEC o možném zmrazení současné produkce ropy. Poslední zprávy ale nenasvědčují, že by se představitelé jednotlivých zemí byli schopni dohodnout na nějakém společném postupu, za což je investoři „odměňují“ výprodeji akcií ropných společností. Energetický sektor je tak vůbec nejhorší za celý den, když ztrácí 1,5 %. Ztráty či zisky ostatních odvětví se pohybují do jednoho procenta.

dan_z_prijmu

Podobný charakter obchodování je patrný i na levém břehu Atlantiku. Ani zde se index S&P 500 nevzdaluje daleko od včerejší zavírací hodnoty. Pohyby jednotlivých sektorů nejsou výrazné, není ale překvapivé, že výjimkou jsou akcie energetických společností, které přicházejí o dvě procenta.

Pražský parket dnes zakončil se ztrátou dvou třetin procenta, když největší zátěží mu byly akcie dvou největších bank. Komerční banka ztratila 1,5 % a rakouská Erste přišla o 1,3 %. O více jak procento si ještě pohoršily akcie sázkařské Fortuny. Slavit naopak mohou akcionáři likérky Stock Spirits, kteří dnes na své investici vydělali necelá dvě procenta. Na své si přišli ale i alkoholoví abstinenti, když akcie Kofoly zakončily o dvě třetiny výše. Zobchodovaný objem dosáhl zhruba tři čtvrtě milionu korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).