Hlavní navigace

Názor k článku Air Bank smazala rozdíl mezi běžným a spořicím účtem. A má další překvapení od Jan Slanina - Sice dostanu 1,8% p.a., ale musím 5x zaplatit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2013 16:15

    Jan Slanina

    Sice dostanu 1,8% p.a., ale musím 5x zaplatit kartou.
    U Citibank mám ale kreditní kartu (na první rok zdarma, ale celkem nepochybuju, že něco vymyslí i na další roky, když se jim včas připomenu), u které dostávám z každé platby 2% zpátky.

    AirBank mi těmi 1,8% p.a. zhodnotí běžný zůstatek mého běžného účtu, což třeba u mne činí v měsíčním průměru cca 20 000 Kč (podtrhuji, že to není tak, že by na běžáku stabilně leželo 20 000 Kč, ale že přijde výplata, pak postupně probíhají platby a výběry, takže zůstatek klesá až do další výplaty), ale přišel bych o ta 2% minimálně z 5 plateb měsíčně (a to za předpokladu, že si to budu hlídat a na další platby už zase použiju Citibank). Aby se to vyplatilo, muselo by jít o 5 plateb po 300 Kč. Jakmile budou platby větší, citelně prodělávám.

    Peníze navíc bych samozřejmě na běžák převést mohl, ale proč: leží na spořicím účtě, na kterém (pokud by to byl zrovna ten u Air Bank) mám historickou prémii, takže bude vždy úročit lépe, než běžák.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).