Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 6 rozhodnutí, se kterými vám vaše bydlení vydělá na důchod od poipop - Koukám, že je tady dost příspěvků na téma...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2016 15:59

    poipop (neregistrovaný)

    Koukám, že je tady dost příspěvků na téma nereálnosti výnosnosti podílových fondů. Vzhledem k tomu, že tato oblast mne dost zajímá, rád bych, aby se ti, co OPF hatují, podívali například na fondy C-Quadrat arts total return balanced, totéž dynamic. Conseq Active invest dynamický, totéž vyvážený. A řekněte mi, jestli je nereálný růst o 5%? Pokud beru pravidelné platby, tak Conseq dynamický má od začátku dodnes růst cca 5,2% p.a. C-Quadrat totéž. Metodika výpočtu je takováto:

    Vezmu historické hodnoty 1podílové jednotky fondu. Vždy 1. v měsíci vložím vklad. Spočtu nakoupené podílové jednotky. Dnes všechny podílové jednotky prodávám. Mám sumu peněz. Vezmu celkovou vloženou sumu a porovnám s vybranou sumou. To dává průměrný růst přes 5% pa. Dokonce i když odečtu poplatky jsem přes 5%pa. Prosím tedy místní hatery, aby tedy řekl, je-li z dlouhodobého pohledu nereálné, aby nějaký fond vydělával kolem 5-6% p.a.

  • 25. 4. 2016 16:35

    Jarda (neregistrovaný)

    Ale samozřejmě, že je reálné, aby fond vydělával klidně i 10%, ale jen je tu otázka který to bude. Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Stejně tak je reálné, že sázení ve sportce vynese někomu mnohem větší zisk. Jen mi to nějak nepřijde jako zaručená investice na stáří.

  • 25. 4. 2016 17:16

    Jarmila (neregistrovaný)

    Pěstování konopí je taky vysoce výnosné. Jen někdo dostane občas kulku do čela a někdo pár let basy, že.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).