Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 5 způsobů, jak stát přišel o miliardy od jk - Myslim, ze jeste vice penez zmizi v nakladech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2014 7:03

    jk (neregistrovaný)

    Myslim, ze jeste vice penez zmizi v nakladech na naproto zbytecnou administrativu. Napr. za 8 let zivota v USA a Nemecku jsem ani jednou nedostal doporuceny dopis. V Cesku mi chodi, tak jednou za 2 mesice.
    Registrace obcana EU k pobytu v Nemecku: vyrizeni mi zbralo 20 min a dostal jsem urazitkovany ustrizek papiru.
    Trvaly pobyt obcana EU (manzelcina zkusenost) v Cesku: doba vyrizeni asi 6 tydnu, dve puldne stravena na ministersku vnitra, doklad je velmi podobny cekemu cestovnimu pasu. (pozn. v Nemecku trvaly pobyt v ceskem smyslu pro obcany EU neexistuje)
    A tak bych mohl pokracovat prakticky se vsim. Souhrne odhaduju, ze moje produktivita prace je v Cesku, tak o 20% nizsi nez stejne pozici v Nemecku, protoze musim delat spoustu veci, ktere jsem v Nemecku nemusel vubec nebo je delal nekdo jiny.

  • 8. 8. 2014 13:45

    Mika (neregistrovaný)

    ... a copak na administrativu, ale na ten neuvěřitelnej dav úřadníků a různých kontrolorů, určených na naprosto neproduktivní, podnikání brzdící činnost schvalování dodržování nesmyslnejch nařízení a vyhlášek.
    Mám zkušenosti z oblasti životního prostředí a někdy se chce člověku brečet. A skoro bych se nedivil, že někdy v někom bouchnou saze a vezme flintu a patrony do kapsy .....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).