Hlavní navigace

Názor k článku 5 hříchů proti finanční gramotnosti, které nás připravují o peníze od * - A tak jistě, také mám základní služby u...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2015 8:53

    * (neregistrovaný)

    A tak jistě, také mám základní služby u "své" banky zadarmo. Mám na mysli něco jiného. Smlouvat o úrok hypoték, pro info včera říkala kolegyně, že jí banka zkusila napálit skoro 4% p.a. refinanc hypotéky, jestli se nechá. Smlouvat o ceny za karetní terminál. Dříve, dnes už to pozbylo s účty zdarma u spousty věcí smysl, smlouvat o bezúročná období. Ale ptáme se, kdo zavedl tyto manýry.

    Šedý operátor je také otázka několika posledních let. Dříve jen výpověď smlouvy, a čekat na telefon z retenčního oddělení.

    Stravenky byly před asi 10-15 ti lety s poplatkem firmě 4-5%, dnes se dá usmlouvat na 1,3, - 1,4%. (Další platí obchodník.)

    Logiku to nemá, ale děje se to. Prodělávají na tom i firmy, okamžitě vyššími náklady, a dlouhodobě i naštvaným zákazníkem. Zákazník s tím nic neudělá, ten má jen na výběr, jestli bude za stejnou službu platit 500, nebo 250 Kč, jestli za půl dne handrkování ušetří až stovky tisíc na dražším autě.
    Také se nerad vybavuji, ale když se nedá nic dělat, tak vola jim dělat nebudu. Jestliže vím, že v oboru jsou dvě firmy, ta první má ceník, běžně se ceny pohybují 25-30% pod nimi, při troše shánění a ptaní -40%, a největší hráči je mají -56%, tak to mám kupovat za ceníkovou cenu?

    "Leda snad podpora produktu: pronajem smlouvaciho konzultanta :-)"
    No, já jeden takový "produkt" nakoupený právě prostřednictvím "smlouvacího konzultanta mám" - pojištění. Tam nešlo jen o cenu, mnohem důležitější bylo vyjednání pojistných podmínek, aby něco kryly. Aby to nebylo standardní "samá výluka". Což je ale možné jen ve velkém sdružení, s jedním člověkem se nebudou bavit.

    Ale souhlasím, že firmám "cena na dotaz" se vyhýbám, i když ve výjímečných případech, u individuelních zakázek, to opodstatnění má. Přesto i taková firma by měla dát rozsah ceny. Nicméně pokud firma prodává svítidla, a odmítá dát ceník, že prý "se dohodneme", tak takovou poslat kam patří.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).