Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 4 důvody, proč ceny nemovitostí porostou od kupující - Přidám jen jednu zkušenost, nechci z toho nic...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2013 11:18

    kupující (neregistrovaný)

    Přidám jen jednu zkušenost, nechci z toho nic vyvozovat, jen chci ukázat realitu. Sháněl jsem 4+1 v paneláku v Praze. Reálně jsou v nabídce za celou Prahu jednotky bytů měsíčně když jsem řešil konkrétní lokalitu byl to klidně jden byt za několik měsíců, tedy nabídka naprosto tragicky malá. To pak umožňuje prodávajícím v této kategorii bytů požadovat naprosto nesmyslné ceny za metr. Jedna paní mi dokonce chtěla prodat skoro 100m byt v paneláku za 5 melounů!! :-) Tak jsem jí slušně poslal.. ano TAM!

    Ale ve výsledku jsem nakoupil za 33 tisíc na metr za totálně vybydlené 4+1 což je podle mě stále dost. Ale co dělat když není z čeho vybírat?

    Obecně nabídka bytů není tak velká jak se zdá. Většina bytů v nabídce (v Praze) jsou ležáky co jsou lidi ochotní i rok nabízet za stále nesmyslnou a nezměněnou cenu. Dokonce to na inzertní servery vkládají stále dokola jako nový inzerát přitom ten stejný byt už tam byl za poslední půlrok třeba každý týden jako "novinka".

  • 7. 6. 2013 17:00

    Agent Bureš

    My jsme koupili 3+1 v paneláku těsně pod 30 tis./m2 a po vymalování byl byt obyvatelný (luxus to není, ale to panelák celkově není). A přitom obecně vychází metr čtvereční tím levněji, čím větší je byt.
    Holt je asi potřeba počítat 4+1 mezi luxusnější záležitost:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).