Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 25 let penzijního spoření: jak šel čas a vyplatí se do něj dnes investovat? od Kajka - Nevyjadřuji se k pochybným výpočtům autorky, ale obecně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2019 13:55

    Kajka (neregistrovaný)

    Nevyjadřuji se k pochybným výpočtům autorky, ale obecně platí, že je vždycky škoda nevyužít finanč. produkt se státní podporou (penzijko, stavebko), jen je vždy potřeba si vypočítat, jak a kdy je to nejvýhodnější (poměr vlastních vložených příspěvků vs. výše státní podpory = dát vždy jen nezbytně nutnou částku, nepřeplácet) - ve chvíli kdy tyto produkty nebudou podporované státem, budou pro střadatele naprosto nezajímavé a nevýhodné!! To, že si stát. příspěvek pak finanční společnosti započítávají do zhodnocení-výnosnosti produktu, je slušně řečeno amorální a podvodné = klamání klienta a vůbec nechápu, že to není nějak - ze strany státu - ošetřeno, aby s tímto nešlo svévolně manipulovat a lákat na to lidi!! A že je výnos z vlastních již jednou zdaněných peněz daněn, je amorální taky!!
    A rozhodně bych v životě nespoléhala jen na jeden finanč. produkt, kt. mě má v důchodu spasit = finanč. riziko je potřeba rozkládat = rozumně investovat do více různých produktů. Rozhodně člověk nemůže očekávat (pokud není spekulant nebo člověk, kt. se v oblasti pohybuje), že na finanč. produktech zbohatne = člověk bude vždy jen tak bohatý, jak moc si na to sám našetří!!!!

  • 24. 10. 2019 14:35

    xf (neregistrovaný)

    "A že je výnos z vlastních již jednou zdaněných peněz daněn, je amorální taky!!"

    No jo, ale to by potom, pokud by to mělo být skutečně amorální, mohla existovat jediná daň: daň ze mzdy. Žádná spotřební daň z cigaret a benzínu, žádné DPH, žádná daň z kapitálových výnosů. Vždyť vše si přeci kupuješ ze zdaněných peněz, zdaněné mzdy. Dokonce ani daň z výhry v loterii by nebyla možná, vždyť jsi los také koupila z zdaněných peněz.

    Otázka je, jestli by mohla existovat i daň ze mzdy, protože mzda je vyplácena z peněz zaměstnavatele, který je získává od zákazníka - tedy ze zdaněných peněz.

    Hele, nežli něco napíšeš, zkus se nad tím nejprve zamyslet. Třeba místo dvou vykřičníků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).