Hlavní navigace

Názor k článku 130 tisíc za prasklou hadičku. Vlastník bytu škodu platit nemusí, zodpovědný je nájemce od xf - Normální? To by jsi se divila. Kolega je v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2018 11:26

    xf (neregistrovaný)

    Normální? To by jsi se divila.

    Kolega je v předseda SVJ a dost majitelů bylo proti. Prý vyhozené peníze atd. Nicméně byli přehlasováni. Žádné překvapení, že po instalaci měřáků ti s nadprůměrnou spotřebou.

    Potom tu je ještě úskalí s typem měřáků, pokud nemají... teď si nevzpomenu, zkrátka papír ze zkušebny, jsou levnější, tak jsou jen informativní a kdo chce, může to napadnout, a uspěje. Na to také pozor.

    No a v nájemních bytech, činžácích, no jéje! Neříkám že neexistují, ale já nájemní barák s měřáky ještě neviděl. Tudíž považuji činžáky bez podružného měření za standard. Opět je to logické. To by musel platit majitel domu, a proč by to dělal, když to jsou výdaje a starosti, a vodné a stočné platí nájemník, kterému rozúčtuje cokoli, a bránit se může leda odchodem? (A vodárny dají smlouvu jen majiteli domu, tudíž nájemník zde nemá nárok na cokoli. To není jako třeba elektrika.)
    Pozor: nepleť si nájemní byt a nájemním domem. U bytu může majitele donutit SVJ, družstvo apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).