Hlavní navigace

Zuno už vybralo 10 miliard na vkladech. Pomohla daňová "klička"

19. 10. 2011

Sdílet

V momentě, kdy Zuno Bank vstupovala na trh, nestanovili si její zástupci žádný konkrétní cíl, kromě toho, že by chtěli minimálně vyrovnat slovenský výsledek. Tam banka za 7 měsíců působení získala zhruba 18 tisíc zákazníků, kteří u ní mají přes 125 milionů euro v depozitech (zhruba 3,063 miliardy korun).

Po třech měsících působení v Česku banka může konstatovat, že vkladů vybrala asi více, než sama tušila. V aktuální tiskové zprávě hovoří o sumě deseti miliard korun.

Sama banka vidí jádro tohoto úspěchu v diskusi, kterou vyvolala tím, že na spořicím účtu připisuje úroky denně a umožňuje tak svým klientům vklady do 127 500 korun osvobodit od srážkové daně z úrokových výnosů.

Sazba na spořicím účtu zůstala od vstupu na trh na 2 % p.a. Naopak již dopředu banka avizovala, že akční úrok na půlroční termínovaný vklad ve výši 3,5 % skončí v průběhu září. Sazba poté klesla na 2 % p.a.

K tématu

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2011 12:22

    markot (neregistrovaný)

    Docela by mě zajímalo, kolik procent z této sumy je na 3,5% terminovaných vkladech a kolik na ostatních typech vkladů a účtů. U těch vkladů na 3,5% je totiž dost dobře možné, že v ZUNO vydrží právě jen těch 6 měsíců, na které jsou zafixované. Navíc by z toho bylo lépe vidět, jestli opravdu pomohla ta daňová klička, nebo je to dáno spíše onou časově omezenou akční nabídkou převyšující konkurenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Autor je redaktorem serveru Peníze.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).