Hlavní navigace

Názor k aktualitě Úvěrů a investic se mladí lidé bojí méně. Půjčuje si o téměř 60 % více z nich od SpookY - Ne že bychom se jich báli méně. Bojíme...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2018 12:34

    SpookY (neregistrovaný)

    Ne že bychom se jich báli méně. Bojíme se. A hodně.

    Ale bez hypotéky můžete bydlet tak maximálně pod mostem, nezaložíte rodinu... a nájmy jsou stejně drahé a po letech jejich placení nemáte NIC. Naši rodiče dostávali obecní či firemní byty (tehdy opovrhované "panelové králíkárny") za v podstatě směšné ceny (proti současnému celoživotnímu zadlužení), často jen za závazek pracovat pět let v jednom státním podniku. A kdo se rozhodl, že si postaví vlastní, tak si i s dělnickými platy postavil vlastní domek.

    Dneska s běžnými platy nenašetříte na nejzákladnější část hypo (nějakých 25% kupní ceny i s daněmi a poplatky) ani do třiceti. O možnosti stavět barák, když jenom pozemek stojí majlant, ani nemluvě. A zkuste shánět či platit hypotéku s jednou výplatou a s partnerkou na mateřské. A za finanční otroctví na celý produktivní život dostanete právě ten kotec v "králíkárně", kterou před 40ti lety postavili ti zlí komunisté.

    Pro rýpaly - jsem s mírně nadprůměrným příjmem (na který stejně 2/3 lidí nedosáhnou), ve vlastním s hypo, s rodinou, autem a dalšími věcmi, které bohužel k životu dneska potřebujete ... ale denně lituji, že Husák a Jakeš neposlali na havlisty tanky a lidové milice, protože tenhle pravdoláskový marast si tahle země nezaslouží.

    PS: ani moji rodiče, ani rodiče partnerky za minulého režimu nebyli "aktivní", ale žilo se jim prakticky ve všech ohledech lépe

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).