Hlavní navigace

Názor k aktualitě Přídavek na dítě od 1. ledna od anonym - Nejlepší je, že ŽM je stanoveno dle nákladů...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 12. 2007 16:04

    anonymní
    Nejlepší je, že ŽM je stanoveno dle nákladů v dávno minulém období, ale nyní jsou ceny někde úplně jinde. A vládě se samozřejmě jen tak upravovat životní minimum chtít nebude, neboť by to pro ni znamenalo vyšší výdaje a pak by možná musela přiznat i vyšší inflaci, než jaká je ve skutečnosti uváděna. Což by oddálilo přijetí € do nekonečna. Tak aspoň zbyde více pro papaláše a na medvěda.
    Po přijetí eura aspoň budeme moci lépe srovnat evropské ceny (které budou prakticky stejné u nás i jinde) s platy (které asi budou podstatně rozdílné).
    Pokud se oháníme vším možným z Evropy, že se také neoháníme např. výší a délkou nemocenské nebo dětskými přídavky v Unii!? Ty jsou většinou bez estébácko-Vodičkovského prověřování kolik kdo z dospělých bere, neboť jsou dávkou dítěti.
    Zvěrstvem je, když kvůli pár korunám přelezete hranici ŽM, o přídavky na dítě přijdete a v konečné fázi tak máte celkový příjem v rodině nižší, než kdybyste si vydělali méně a k tomu brali přídavky.

    Opravdu je nutné nezapomenout do příštích voleb, jak ODS chápe lidská práva ...
    O NÁS BEZ NÁS
    PS: doporučoval bych papalášům, kteří hranici ŽM nebo minimální mzdy stanovují, aby si za to zkusili rok žít. A bez komunistických výhod, které 18 let po převratu s chutí využívají ještě ve větší míře, než mívali komunisté.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).