Hlavní navigace

Názor k aktualitě Kde tankovat při cestě na dovolenou? od dal - Namísto tabulky máloříkajících cen pohonných hmot v korunách...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2016 17:10

    dal (neregistrovaný)

    Namísto tabulky máloříkajících cen pohonných hmot v korunách (kterými samozřejmě nikde v zaharaničí neplatím), bych očekával konkrétnější informace. Např.:

    cesta do Itálie, poslední čerpací stanice v Rakousku v dosahu dálnice A2 mezi Villachem(cesta po dálnici od Salzburgu nebo od Vídně) a Tarvisiem:
    - je zbytečně tankovat za Villachem na dálnici A2, zbytečně drahé.
    - vhodnější je sjet na 353. km dálnice A2 (sjezd za Villachem) na státní silnici B83 směr Arnoldstein. Hned v první vesnici Fürnitz za železničním podjezdem vlevo je pumpa Shell s provozem nonstop (v Rakousku není Shell nejdražší jako u nás). Pumpař bere hotovost i karty (VISA i Mastercard). Ještě jsou po pár kilometrech pumpy v Hartu (eni) a v Arnoldsteinu (Shell), ale ty nejsou v provozu v noci. Potom pokračujeme po B83 stále rovně až se dostaneme k poslednímu nájezdu na 366. km dálnice A2 směr Udine (Italien). Rozhodně se nejedná o zajížďku, ani velkou časovou ztrátu. A do Itálie je možné vjet s plnou nádrží.

    cesta do Itálie přes Brenner, rozumně stojící pumpa v Innsbrucku:
    - dálnice A12 od Kufsteinu směr Innsbruck, sjezd na 73. km (první sjezd do Innsbrucku), první odbočku vpravo míjíme, na druhé vpravo odbočíme na Andechsstrasse. Po pár stovkách metrů je vpravo OMV, vlevo Avanti a Disk. Nějakým způsobem je třeba se dostat do protisměru (ve dne složitější) k pumpě Avanti. Provoz nonstop na karty, po vsunutí karty s vámi automat komunikuje česky a navádí vás (nejprve volba blokované částky na účtu - tuším, že 20, 30, 50 a 80 €, poté 90 sekund na zahájení čerpání, z účtu se strhne skutečně odebraná částka, i když blokace bude vyšší). V širokém okolí je to cenově nejvýhodnější pumpa.
    A potom je možné zamířit směr Brenner. Ať už zpátky na dálnici, nebo po státní silnici mimo placený úsek.

    Podobně laděnými informacemi o pumpách před slovinskými hranicemi nemohu sloužit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).