Hlavní navigace

Názor k aktualitě Do malých prodejen už téměř nechodíme. Zkrachují? od P2010 - To je panecku zase statistika. V roce 1997,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2014 18:44

    P2010 (neregistrovaný)

    To je panecku zase statistika. V roce 1997, coz byl posledni rok kdyz jsem jeste veril ze se v teto zemi muze neco zlepsit, nebyla CR jeste tak zaplavena hypermarkety ktere si tu ted delaji co chteji. V te dobe bylo takovych obchodu opravdu hodne. Pak prisel hyper, nasadil nizke pocatecni ceny, pockal az zkrachuji a dale uz to zname.

    Co jsou dnes male prodejny ? Z vetsi casti "vecerky", ktere maji omezeny a stale stejny sortiment, nakoupeny casto ve "slevach" ve vedlejsim hypermarketu, prodany s vyssi cenou. Tam ma smysl nakupovat jen kdyz neco rychle potrebujete a neni jinde otevreno.

    Obchodu s "vlastnim sortimentem" (nevim jak to lepe napsat) je opravdu malo. Jeden duvod je, ze nedostanou od dodavatele takovou cenu za jakou ten musi dodavat do hyper (jinam nesmi, hyper by ho poslal do haje a to je problem) a druhy jsou obecne vysoke najmy v miste kde je takovy obchod ekonomicke provozovat. Vyssi nez treba v Rakousku. Nez obchod co "neprosperuje", to tam majitel ma radsi hernu nebo svatostanek financniho poradce zahranicni banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).