Hlavní navigace

Názor k aktualitě České poště začnou konkurovat doručovatelé TNT Post od jyxo - U nás se jedná pravidelně o neroznášení o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 4. 2007 11:25

    jyxo (neregistrovaný)
    U nás se jedná pravidelně o neroznášení o hlavních prázdninách ve 100tisícovém krajském městě. Je možné, že ne každý náhradní doručovatel je detailně seznámen se všemi objekty, kam by měl v záskoku zanášet. Nicméně opravdu na tom nic nezměním - donáška od společnosti TNT Post se již několik sezon - prázdnin - tedy i za kdysi ADM NEKONÁ !!! A jestli to bude i letos, to brzy uvidíme.

    Jinak jedna naše známá po škole, když nemohla sehnat práci, se roznáškou chvíli zabývala. Byl to děs a běs. Hodinový výdělek rozhodně nevycházel na částky, které uvádíte. Možná, že to jen špatně dělala a nevědělal, jak to celé očú*at ... Když se přivezly letáky několika obchodních společností, musely se doma (bylo toho všude po bytě plno) zkompletovat tak, aby se pak mohl celý soubor letáků dát do jednotlivé schránky, ale přitom to zkompletováno být nesmělo! Nevím, jestli si to šéfové představovali tak, že roznašeč s sebou poveze 6 vozíků a z každého vozíku vezme jeden výtisk letáku a ten dá individualně do schránky a celé to ještě 5x zopakuje.

    Nevím, jestli je odměna rozlišena na roznos na sídlišti a v ulicích. V ulicích musí obejít jednotlivé domky mnohdy od sebe dost vzdálené a na sídlišti při stejném počtu letáků hodí balíky letáků do dvou vchodů a mnohdy se ani neobtěžují letáky dávat do jednotlivých schránek. Ale i když se letáky (např. v počtu 100 ks)rozdělí do jednotlivých schránek v rámci 2 vchodů (zkresleně), je to jistě méně náročnější než zanášet stejný počet letáků do jednotlivých domků. A pak někdo aktivní z baráku přijde, a celý balík letáků někam uklidí, takže řada obyvatel baráku po příchodu z práce má smůlu - tak se děje u jedné kolegyně z práce. No a pokud se roznašeči nedostanou do schránek umístěných až za hlavním vstupem do baráku, tak mají občané toužící po letácích rovněž smůlu. Majitel objektu nerovná se mnohdy uživatel, nájemník či vlastník bytu a tudíž nemá asi povinnost vpouštět do baráku různá individua (asi kromě Pošty).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).